facebook
Social

Abilitaxi, un proiectul ce vine în sprijinul persoanelor cu dizabilități

 

Abilitaxi este un proiect ce vine în sprijinul persoanelor cu dizabilități, pentru a le asigura o mai bună integrare în societate și pentru a le ajuta să-și desfășoare activitățile de zi cu zi.

Abilitaxi este un proiect social în care noi încercăm să venim în întâmpinarea nevoilor unor persoane cu dizabilităţi. Capacitatea de transport a maşinii este pentru o persoană cu dizabilităţi şi 6 însoţitori”, spune Alin Dragomir, fundaţia RE:START România.

Proiectul este susţinut din donaţii. Iar maşinile vor putea fi folosite gratuit.

Este începutul, avem 3 maşini, corespunzător dotate şi construite şi vrem să ne răspândim pe întreg teritoriul României. Dacă avem 700 mii de persoane cu dizabilităţi în ţară, în Bucureşti sunt circa 60 de mii, Bucureştiul are o populaţie similară Vienei, Viena are 500 de astfel de mijloace de transport”, spune Alin Dragomir, fundaţia RE:START România.

Răspuns CRUCIAL al lui Klaus Iohannis pentru Liviu Dragnea în scandalul ambasadei din Israel

Lipsa unui transport adaptat este un problemă uriaşă.

Nu pot să meargă la muncă, eventual cei care găsesc locuri de muncă, deci asta îi izolează, aceşti indivizi, aceşti oameni sunt izolaţi de cealaltă populaţie”, afirmă Francisc Simion, preşedinte ONPHR.

Sunt transportatori persoane fizice care au o maşină şi sunt societăţi comerciale care au 2, 3, 4, 5 maşini şi atunci nu poţi obliga fiecare transportator să aibă aceste maşini pentru persoane cu dizabilităţi, tocmai de aceea am ajuns la concluzia şi hotărârea luată ca dispeceratele să aibă în componenţa lor aceste maşini pentru persoane cu dizabilităţi”, spune Vasile Stefănescu, preşedinte COTAR.

Din totalul persoanelor cu dizabilităţi 52% trăiesc în oraşe, iar 48% la sate.

Veste teribilă pentru românii care au apelat la programul “Prima Casă”: “o să ne afecteze pe noi toți”

Leave A Comment

Continut Sponsorizat

Se încarcă...