facebook
Actualitate

Sfaturi pentru PSD: “partidul ar trebui să definească o nouă abordare în relația cu intelectualii”

Întrebat ce părere are despre Congresul PSD, Adrian Năstase a evitat să dea un răspuns. Mai mult, fostul lider PSD a dezvăluit că nu a fost invitat la Congres, motiv pentru care a preferat să nu-şi dea cu părerea.

“Diverşi prieteni m-au sunat să mă întrebe ce părere am despre felul în care s-a desfăşurat Congresul extraordinar al PSD. Le-am spus că, nefiind invitat la Congres, eram la Cornu şi că nu am urmărit cu mare atenţie ce s-a întâmplat la Sala Palatului, la Congres.

Le-am sugerat, totuşi, să citească declaraţia pe care o dădusem vechiului meu prieten, Lucian Avrămescu, la AM PRESS, cu câteva zile înainte de reuniunea PSD şi să judece singuri, prin aceasta prismă, rezultatele Congresului. Ceea ce puteţi să faceţi şi voi:

NEWS! Liviu Dragnea, un discurs CEAUȘIST! Totul se întâmplă după cum spune Daddy

<<Congresul EXTRAORDINAR al PSD va fi, în functie de obiective și de desfășurare, un eveniment ce va marca revigorarea partidului sau va reprezenta un cartuș tras în gol. Unii se vor grăbi să spună că este vorba de o reglare de conturi și de o reașezare a scaunelor în jurul mesei sub cupola unor documente “de vitrină” pe care nu le va citi mai nimeni. Eu sper să nu fie așa și că abordarea doctrinară și cea de vitalizare a activității politice vor fi revăzute. Dincolo de compromisuri în zona de legislație, dincolo de numeroase bătălii despre justiție, necâștigate, dincolo de capitularea în favoarea președintelui Johannis pe zona de politică externă, partidul – în opinia mea – trecând de preocuparea, importantă, de a schița un proiect de țară pentru următoarele decenii – ar trebui să se întrebe, acum, cărui electorat se va adresa la alegerile viitoare și cum își poate aduce la zi mesajul ideologic (de centru stânga), nu abordările continuu tranzacționiste. Cred, de asemenea, că partidul ar trebui să definească o nouă abordare în relația cu intelectualii. M-aș bucura ca aceste obiective să fie avute în vedere la congresul de sâmbătă. Iar mesajul implicit să fie constituit din alegerea unor lideri de calitate, capabili să formeze o echipă>>”.

NEWS! Amenințări în rândul deputaților: “Am primit SMS-uri în care mă ameninţa”

Leave A Comment

Continut Sponsorizat

Se încarcă...