facebook
Actualitate Social

ALERTĂ! Tudor Chirilă trage semnalul de alarmă: „mai bine ii lasam cu OUG 13, acum e mult mai rău”

Tudor Chirilă a tras un semnal de alarmă în privința legilor justiției. În acest context Chirilă atrage atenția că forma legilor și procedurile de aplicare a acestora duc spre situații mai complicate decât în cazul OUG 13. 

DNA aruncă BOMBA! Previziune sumbră pentru „penali”: condamnări la închisoare în…

„Sub ochii nostri adormiti astia reglementeaza pragul la hotie mai abitir decat in februarie. Ma intreb ce naiba ne-a adormit acum de nu mai putem sa protestam ca atunci? Pentru ca daca modificarile astea trec, mai bine ii lasam cu OUG 13 pentru ca acum e mult mai rau”; scrie Tudor Chirila pe pgina sa de Facebook.

Așadar, cele trei legi aumate de PSD pentru justiție: statutul magistraților, legea de funcționare a CSM și de organizare judiciară vor trece de Comisia Specială din Parlament în această săptămână.

PSD aruncă NUCLEARA! Ia în calcul SUSPENDAREA lui Iohannis și REVOCAREA Laurei Codruța Kovesi

În următoarele zece zile legile vor fi votate de cele două camere ale Parlamentului, cu toate că au primit aviz negativ de la CSM. Mai multe asociații ale magistraților au cerut retragerea acestora însă fără niciun efect.

Asociația Forumul Judecătorilor din România atrăgea atenția asupra următoarelor aspecte: „soluția transparenta si care respecta principiul dialogului interinstitutional si al colaborarii loiale intre autoritatile statului este abandonarea initiativei actuale (profund viciate prin prisma lacunelor, a necorelarilor si a potentialului major de afectare a independentei justitiei) și reluarea procedurii de elaborare a unui proiect solid, în cadrul Ministerului Justitiei, asa cum fusese de la bun inceput asumat”.
Liviu Pleşoianu iese la ATAC, o nouă țintă: „sunt extrem de agresive la nivel de …

Leave A Comment

Continut Sponsorizat

Se încarcă...