facebook
Social

Barba, între modă şi necesitate

În ultimii ani barba a devenit un trend în rândul bărbaţilor de toate vârstele. Posesori îşi justifică alegerea, pe lângă estetică, şi prin avantaje pentru sănătate.

Barba, necesitate sau trend?

În primul rând, spun adepţii părului facial, dar şi experţii în sănătate, barba apără împotriva efectelor nocive ale soarelui, scrie dailymail.co.uk. Astfel, cei care poartă barbă se pot apăra de cancerul de piele, provocat mai ales de radiaţiile solare.

De asemenea, barba poate preveni accesele de astm. Astfel, bărbaţii care suferă de astm provocat de praf sau polen ar putea avea mai puţine crize datorită părului facial, mai ales al mustăţii, care opreşte alergenii să fie inhalaţi şi să ajungă astfel în plămâni.

Monica Macovei nu se dezminte. Mesaj necruţător la adresa lui Dragnea:”încalcă drepturile omului și nu suportă critica”

Părul facial ajută la menținerea hidratării pielii și o protejează împotriva frigului și vântului. În plus, firele de păr creează cadrul optim pentru ca glandele sebacee să secrete uleiuri protec­toare.

Mai mult decât atât, o barbă deasă, care se întinde şi sub bărbie, îl protejează pe posesor de răceli. “Părul este un bun izolator, care păstrează căldura, acţionând ca o barieră de protecţie împotriva frigului”, spune medicul Carol Walker.

Pe de altă parte, bărbaţii cu barbă sunt şi mai atrăgători în ochii femeilor, dar numai atunci atunci când aceştia sunt o raritate, nu o modă, arată un studiu citat de publicaţia DailyMail.

Scrisoare plină de revoltă adresată lui Valentin Popa: “Nu distrugeți ce n-ați apucat încă să distrugeți”

Leave A Comment

Continut Sponsorizat

Se încarcă...