facebook
Actualitate Social

Avertisment ferm transmis de Guvern

Avertisment ferm transmis de ministrul Finanțelor Publice, Ionuț Mișa

Un nou avertisment pentru companiile multinaționale vine din partea Guvernului. Ministrul Finanțelor Publice, Ionuț Mișa a declarat într-o conferință de presă că multinaționalele trebuie să respecte România ca stat și să plătească taxele și impozitele la fel ca în toate celelalte țări din Uniunea Europeană sau din afara ei.

Tudorel Toader confruntat cu cele mai grave acuzații de până acum

Le spun companiilor multinaționale că România este o țară cu un climat fiscal foarte bun pentru a investi, că România este țara care oferă o fiscalitate dintre cele mai reduse din Europa și le spun, totodată, companiilor multinaționale care nu achită impozit pe profit în România și care încearcă să evite plata impozitelor și taxelor în România că vor trebui să respecte România și pe români și să plătească aceste impozite și taxe, la fel cum o fac în toate celelalte țări membre ale Uniunii Europene sau în afara Uniunii Europene“, a afirmat Ionuț Mișa, întrebat ce le transmite investitorilor, conform Agerpres.

loading…

Augustin Lazar lansează un nou atac la adresa legilor Justiției

Mișa a mai spus că Guvernul face eforturi în vederea combaterii evaziunii fiscale, oferind ca exemplu introducerea Directivei UE 1.164/2016 (privind combaterea practicilor de evitare a obligațiilor fiscale prin erodarea bazei de impozitare și transferul profiturilor — n. r.)

Măsurile avute în vedere sunt:

  • limitarea deducerii dobânzilor,
  • impozitarea activelor externalizate
  • regula anti-abuz (refuzul acordării de către stat a beneficiilor fiscale obținute prin aranjamente abuzive între firme)
  • împiedicarea evitării impozitelor din România prin devierea veniturilor către filiale din paradisuri fiscale

În plin moment fierbinte legat de adoptarea măsurilor fiscale, Liviu Dragnea a dispărut

În ceea ce privește descurajarea finanțărilor în interiorul grupurilor multinaționale la dobânzi exagerate pentru evitarea taxelor în România, Mișa a arătat că atunci când lucra la Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili a inițiat controale la mai multe companii multinaționale, și nu numai, și a reușit să atragă suplimentar la bugetul de stat, numai de la o companie de top din domeniul petrolului, suma de 200 de milioane de euro.

IOHANNIS atacă fieful lui DRAGNEA din Teleorman! Decizie cu impact MAXIM și consecințe neașteptate

Așadar, am văzut câteva forme prin care marile multinaționale pot fenta o serie de impozite și taxe pe care ar trebui să le plătească statului român, care în ultima vreme le transmite avertisment după avertisment în care somează multinaționalele să își plătească impozitele.

Nefiind deloc mari admiratori ai guvernului psd-ist, remarcăm totuși că aici  este vorba mai mult despre noi ca țară și mai puțin despre idolii noștri din politică și de aceea, ne exprimăm părerea că, într-adevăr, indiferent de cine ar spune, PNL, PSD, tehnocrați, USR, chiar și Carol al II-lea întors din morți, marile companii nu ar mai trebui să evite prin diferite tertipuri plata dărilor la statul român. Fără a se înțelege că avem ceva împotriva multinaționalelor. Dimpotrivă.

Sindicalistii iau măsuri ferme, nemulțumiți de măsurile fiscale aprobate de Guvern

Leave A Comment

Continut Sponsorizat

Se încarcă...