facebook
Actualitate Piata ideilor Social

Coalitia pentru Familie, presa și scandalurile homosexuale din sânul Bisericii

Coalitia pentru Familie

Noi controverse apar într-o situația deja controversată după o dezbatere televizată! Coalitia pentru Familie a reușit să adune peste 3 milioane de semnături în sprijinul inițiativei lor de revizuire a Constituției. În esență, aceasta constă în modificarea art. 48, alineat 1, prin înlocuirea termenului „soți” cu exprimarea „bărbat și femeie”.

loading...

Haideți să privim un pic problema fără a încerca să pledăm pentru o parte sau alta. Mai mult decât să stabilim cine are dreptate sau nu, vom aborda detașat dezbaterea, însă vom sancționa derapajele presei și vom ridica o întrebare, la care vom răspunde fiecare cum crede.

Ce își dorește Coalitia pentru Familie

În momentul acesta, art. 48, alineat 1, din Constituția României stipulează: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor.” Coalita pentru Familie susține că „Soți” este un termen vag și deschis interpretărilor, de aceea propune revizuirea alineatului 1 al art. 48 în felul următor:

„Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor.”

Controverse

De aici pornește controversa: pe de o parte sunt “tradiționaliștii”, care pledează pentru conservarea valorilor tradiționale și susțin că familia formată din bărbat și femeie este singura soluție viabilă pentru creșterea și educația copiilor.

“Știm cu toții că familia, întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie, este singura relație interumană ce asigură mediul ideal nașterii, creșterii și educării copiilor.”

“Familia formată prin unirea în căsătorie a unui bărbat cu o femeie, a fost și va rămâne mediul cel mai potrivit pentru nașterea, creșterea și dezvoltarea copiilor. Studiile cros-culturale și istorice au arătat că scopul principal al familiei a fost creșterea și protecția copilului. În țara noastră, 96,7% dintre români simt că copiii sunt importanți și foarte importanți pentru familie, iar 95,6% cred că copiii au nevoie de ambii părinți să fie fericiți“. (coalitiapentrufamilie.ro)

De cealaltă parte sunt “progresiștii“, care consideră că inițiativa propusă de Coalitia pentru Familie este în fapt o formă de discriminare la adresa minorităților sexuale.

Loading...

Coalitia pentru Familie, mass-media și rolul ei propagandistic

Evident, rolul mass-mediei este foarte important în această dezbatere. La TVR s-a organizat o dezbatere în privința inițiativei de revizuire a Constituției. Faptul ar fi lăudabil, sau cel puțin firesc, dacă participanții ar fi avut păreri diferite, însă nu a fost cazul. Toți cei care “au dezbătut”, erau vădit împotriva inițiativei, inclusiv moderatorul, care nu părea că are idee care este rolul lui acolo.

În mod firesc, au urmat protestele la adresa emisiunii. Atitudine a luat și tânărul deputat liberal Daniel Gheorghe:

“TVR, televiziunea înțesată de neo-marxiști și plătită din bani publici, pune în practică un linșaj mediatic la adresa inițiativei cetățenești de revizuire a Constituției. Partizanatul anti-familie și anti-democrație reprezentativă făcut de TVR arată că televiziunea de stat s-a îndepărtat de noțiunea de ,,național,, și a alunecat în siajul unor grupuri de presiune ideologică. Încă o dată îmi dau seama că adevărata prioritate a anului 2017 o reprezintă modificarea, în direcția întăririi și protejării familiei, a art. 48 din Constituția României. Sper ca acest referendum să aibă loc în toamnă, să treacă cu bine și să dea semnalul clar că România apără Familia și rămâne o națiune liberă de erezii neo-totalitare și anti-umane ! Referendumul pentru Familie trebuie să fie prima prioritate a întregii clase politice responsabile și cu adevărat naționale !”

Citește și „TVR, televiziunea înțesată de neo-marxiști și plătită din bani publici”.

În luna mai, ziarul HotNews enumera „soluții propuse de organizația Coalitia Pentru Familie”, care însă nu erau… ale Coaliției pentru Familie, ci opinii personale ale unor familii intervievate:

  • interdicția persoanelor singure de a adopta
  • interzicerea divorțului administrativ (la notar)
  • descurajarea/ restrictionarea avorturilor.
  • interzicerea cercetarii pe embrionul uman.

Reiterăm, că nu luăm o parte sau alta, ci observăm și sancționăm derapajele presei. Dezbaterea de TVR este ridicolă, pentru că nu a fost dezbatere, ci o pledoarie ne-mascată. Și a fost și agonizant să o urmărim, întrucât a fost “eeeexagerat” de plictisitoare, goală de sens, nulă intelectual. Iar ce a făcut HotNews se numește manipulare și “fake news”.

De ce nu există totuși adevăr absolut

Pe de o parte, personal cred că homosexualii sunt tot oameni și ar trebui să aibă drepturi depline, însă nu reușesc să înțeleg de ce au nevoie atât de intens să fie recunoscuți drept familie. Pe de altă parte, nu găsesc acceptabil prozelitismul sau manifestările ostentative de tipul paradelor.

În același timp, deși e nobil și firesc să ne preocupăm de sănătatea morală a unei societăți, poate că amenințări la adresa familiei nu le constituie minoritățile sexuale, cât le constituie educația precară, sărăcia, procentul mare de mame minore, emigrația.

Ceea ce încerc să susțin este că dezbaterea este mai complexă și nu trebuie abordată cu patimă.

Fiecare se acuză pe fiecare de interese oculte

Cum rămâne cu interesele oculte? TVR susține că în spatele inițiativei propusă de Coalitia pentru Familie se află Biserica Evanghelică din Statele Unite care are aceeași problemă la ea acasă, Biserica Ortodoxă din România, care încearcă să recupereze din popularitatea aflată în scădere. Și… Putin.

Susținătorii familiei tradiționale spun că împotriva lor sunt ONG-uri, grupuri sau curente ultraprogresiste (marxism cultural sau neo-marxism) sau oculte care finanțează campanii în presă favoarea drepturilor minorităților sexuale.

Probabil că și unii și alții au partea lor de dreptate. Cine știe cum funcționează lucrurile în culisele presei, nu mai poate fi surprins de nimic.

Pare că aici nu este vorba exclusiv de dreptul homosexualilor de a întemeia familii, ci de un experiment social, pentru a forța societatea să meargă într-o direcție sau alta, cu scopuri pe termen lung.

Fiind cunoscători ai presei și al modului cum vin unele știri la “jurnaliști”, nu putem să nu remarcăm un lucru și să ne întrebăm:

Cum se face că au izbucnit în ultimul timp atâtea scandaluri cu preoți homosexuali? Momentul nu ar putea fi mai puțin convenabil. Chiar slujitorii Bisericii sunt homosexuali și se fac vinovați de păcatul sodomiei! Și de multe alte păcate! Ce credibilitate mai are Biserica să susțină familia tradițională ?!

Poate că e întâmplător, poate că nu este. Dar ce putem ști sigur este că niciodată nu a fost o inflație așa de mare cu demascări de preoți homosexuali și în același timp putem paria că nici nu va mai fi după ce va dispărea această dezbatere din atenția opiniei publice.

Aceasta ne este presa!

Citește și: Digi24 – este televiziunea serviciilor secrete?

loading…
Dacă ți-a plăcut articolul dă share să-l vadă și prietenii tăi!
loading...
Comentarii

Leave A Comment

Continut Sponsorizat

Se încarcă...
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Fă-ne cunoștință cu prietenii tăi!