facebook
Actualitate Mozaic Social

CONTRELE din PSD pe insula Belina, produc daune

Dragnea

Apar noi sciziuni în PSD. Marți, senatorul Șerban Nicolae a făut o declarație controversată în urma căreia în PSD lucrurile pot lua o întorsătură urâtă. 

Vezi și: Disidență în PSD! Un senator are o poziție diferită față de a partidului!

Practic, Șerban Nicolae a anunțat că propunerea sa referitoare la reducerea cu 50 % a taxelor și impozitelor pentru construcții ridicate pe grinduri și alte terenuri cu modificări naturale sau prin lucrări de amenajare hidrotehnică nu includea și terenurile situate în arii naturale protejate. Mai mult, acesta a spus că modificarea îi aparține senatorului Teodorovici care a avut deja câteva ieșiri în afara partidului.

În plus, senatorul Șerban a mai subliniat că proiectul nu a fost „cu dedicație” pentru Dragnea, implicit pentru insula Balina.

loading…

„Propunerea mea nu includea nici Rezervaţia Biosferei Delta Dunării şi niciun fel de terenuri situate în arii naturale protejate sau care au regim de protecţie specială a mediului. Propunerea de eliminare a acestei excepţii a venit de la colegul meu, senatorul Teodorovici, care a spus că asemenea activităţi economice se pot face şi în arii naturale protejate, şi în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, şi în alte zone cu regim special de protecţie, cu respectarea tuturor condiţionărilor prevăzute de lege, în sensul în care nu te apuci să distrugi habitate naturale, nu te apuci să distrugi specii rare de floră şi să modifici ecosistemul. (…) Nu am fost foarte convins, dar e un punct de vedere (…) Cine se uită în proiectul de lege vede că acolo e vorba de suprafeţe care urmează să treacă în patrimoniul unităţilor administrativ teritoriale, ceea ce nu-i cazul insulei Belina. (…) Nu cunosc care e situaţia la Belina, dar, din ce am văzut, acolo există nişte amenajări pentru pescuit, agrement, turism local şi aşa mai departe. Nu mă interesa lucrul acesta.(…) Ar trebui să lăsăm acţiunea naturală să se producă deplin şi, în general, să nu trăim dacă afectăm ecosistemul. Dincolo de gândirea să spun aşa, dusă la extrem, eu nu am spus nicăieri că ar trebui să se distrugă ecosistemul sau că nu s-ar face investiţiile cu respectarea tuturor cerinţelor de mediu. Eu cred că aceia care vorbesc nu au fost niciodată pe o asemenea insulă. ”, a transmis senatorul N. Șerban.
Vezi și: Disperare MAXIMĂ! ATAC dur între DNA și PSD. Tudorel este și el menționat în probleme deja cunoscute

Leave A Comment

Continut Sponsorizat

Se încarcă...