facebook
Actualitate International Social

Declarație care va irita Rusia! Parlamentul condmană amestecul abuziv în activitatea politică din Republica Moldova

Putin Alegeri Rusia

Declarația prin care Parlamentul condamnă atacurile Federației Ruse asupra securității informaționale naționale și amestecul abuziv în activitatea politică din republică a fost dezbătută astăzi în ședința în plen a Legislativului, apoi votată de 63 de deputați din fracțiunile PD, PLDM, PL și grupul PPEM. Documentul a fost inclus pe ordinea de zi de astăzi, chiar dacă a fost contestat de comuniști și socialiști. Mai mult, cei din urmă au părăsit sala de ședințe când opunerea lor nu a dat rezultat în plen, anunță deschide.md.

Fără precedent! Din nou OUG care aruncă în aer Guvernul: „pseudoguvernanții calcă iar pe bec”

În Declarația aprobată de Parlamentul Republicii Moldova, drept răspuns la un document similar adoptat în luna ianuarie de deputații din Duma de Stat, este menționat că Legislativul de la Chișinău condamnă atacurile Federației Ruse asupra securității informaționale naționale și amestecul abuziv în activitatea politică din Republica Moldova.

„Parlamentul Republicii Moldova declară îngrijorarea față de intensificarea atacurilor la adresa securității informaționale a țării noastre de către Federația Rusă, lansate prin intermediul unor televiziuni de la Moscova, dar și a unor instituții media din Republica Moldova. Atacurile vizează, denigrarea Republicii Moldova, a unor instituții și a unor oficiali, dar cel mai grav este că vizează, denigrarea cetățenilor țării”, acesta este doar un pasaj din Declarația care este semnată de un grup de deputați.

Fără precedent! Din nou OUG care aruncă în aer Guvernul: „pseudoguvernanții calcă iar pe bec”

În document se mai spune că Legislativul de la Chișinău consideră că „declarațiile denigratoare la adresa țării noastre și a cetățenilor noștri, blocajele impuse exportatorilor moldoveni, hărțuirea politică a oficialilor moldoveni, inclusiv a unor reprezentanți ai Parlamentului și Guvernului Republicii Moldova, reprezintă implicarea fățișă a politicului de la Moscova și chiar a unor instituții ruse în politica din țara noastră și indică o atitudine provocatoare și neprietenoasă în raport cu țara noastră. Toate aceste probleme nu sunt noi, unele durează deja de ani de zile, însă noutatea este modul agresiv și provocator în care acestea au început să evolueze și să se intensifice”.

În replică, preşedintele Igor Dodon a scris pe Facebook: „Declaraţia de azi a Parlamentului reprezintă cel mai impulsiv mesaj anti-rusesc lansat la nivel înalt în ultimii 25 de ani. Azi, eurounioniştii din Parlament au întrecut pînă şi retorica ostilă a frontiştilor ultranaţionalişti de la începutul anilor 1990. Aceste provocări sistematice şi intenţionate au drept scop determinarea părţii ruse de a veni cu un răspuns similar în adresa ţării noastre”.

E OFICIAL! Tudorel spune că șefa DNA a fost în sufrageria lui Oprea

În opnia sa, „a te plasa la extrema anti-rusească într-o ţară cu o largă susţinere pro-Rusia înseamnă un suicid politic şi electoral”, iar „partidele eurounionsite din fosta AIE, mai cu seamă PDM, iniţiatorul declaraţiei, au păşit azi pe această cale”.

„Fie pentru a plăcea tot mai mult occidentalilor, fie în rezultatul frigurilor pre-electorale la care se dedau”, comentează preşedintele Republicii Moldova.

Leave A Comment

Continut Sponsorizat

Se încarcă...