facebook
Actualitate Opinii Social

Declarație tranșantă a lui Iohannis referitor la recursul compensatoriu: „Siguranța cetățeanului nu … ”

Președintele României, Klaus Iohannis, a venit astăzi cu o declarație prin care cere Guvernului susținut politid de Coaliția PSD-ALDE să vină de urgență cu o soluție la legea ce a răsturnat cu fundul în sus bunul mers al țării. Ests vorba despre recursul compensatoriu care a permis unor delicvenți să iasă mai devreme din închisoare, unii fiind chiar despăgubiți, cum este cazul violatorului din Iași.

Dan Barna, avertisment la adresa lui Dragnea: “va arunca România către o adevărată revoluție”

Așa numita lege a recursului compensatoriu fage ravagii, dar nu în sensul bun al cuvântului. Aceasta permite unor deținuți să iasă mai devreme din închisoare în baza unor considerente europene, care le dă voie să atace la CEDO faptul că au fost ținuți în condiții ne omenești. Însă, politicienii care au făcut ca această lege să iasă de pe bancile lor nu s-au gândit la cum va suferi Romania și imaginea țării.

Președintele țării, Klaus Iohannis,  nu a mai rezistat, presiunea societății a fost foarte mare, așa că, apărătorul de drept al statului a ieșit public și a cerut Guvernului să regândească această lege și să vină de urgență  cu o soluție.

”Trebuie să spun foarte clar și răspicat: siguranța cetățenilor români nu este negociabilă. Trebuie să tragem concluzii și să venim cu măsuri care permit omului de acasă să stea liniștit și să nu se teamă că un delincvent vine peste el acasă. (…) Se caută un vinovat pentru această lege. Vă spun clar nu aceasta este soluția”, a declarat Klaus Iohannis.

Ziua decisivă! Călin Popescu Tăriceanu afectat până la lacrimi: DNA a solicitat …
Guvernul Dăncilă nu face altceva decât să arunce vina pe altcineva. Orice răutate se aruncă asupra României este din vina altcuiva, din vina unui alt Guvern, din vina unor alți politicieni, din vina altcuiva, nici gând din vina Coaliției de guvernare, lucru pe care l-a făcut și ieri la Strasbourg. Aceasta spune că a fost „o decizie neinspirată”.

“După cum stiți, această lege a recursului compensatoriu a fost inițiată de Guvernul tehnocrat condus de Dacian Cioloș și cred că nu a fost o decizie inspirată la acel moment. (…) Mâine am să mă întâlnesc cu ministrul Justiției tocmai pentru a lua o decizie, pentru a vedea care au fost efectele acestei legi, astfel încât decizia noastră să reflecte realitatea în România și lucrurile care s-au întâmplat să nu mai aibă loc. Nu pot să vin în acest moment cu o decizie până nu vorbesc cu cei în domeniu”, a declarat Dăncilă ieri în Parlamentul European.

Legea recursului compensatoriu a fost votată pe 9 mai 2017, de Camera Deputaților, decizională, cu 175 de voturi “pentru”, din partea PSD, ALDE, UDMR și minorități, și 85 “împotrivă”, de la PNL și USR. Forma ajunsă în Parlament a fost modificată substanțial de către actuala coaliție la putere. 

Leave A Comment

Continut Sponsorizat

Se încarcă...