facebook
Actualitate

Deputatul Liviu Pleșoianu “jubilează”: lovitură pentru directorii SRI

Liviu Pleșoianu a reușit o victorie în lupta cu directorii Serviciului Român de Informații, deputatul a inițiat patru proiecte legislative care, momentan au fost adoptate de către Camera Deputaților.

BUN! Să vedem, acum, ce se va întâmpla la Senat…
“Proiectele de lege iniţiate de deputatul PSD Liviu Pleşoianu vor merge pentru dezbatere şi vot la Senat, în calitate de cameră decizională.
Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, tacit, patru proiecte legislative care limitează mandatele directorilor serviciilor de informaţii la patru ani, fără posibilitatea reînnoirii acestora.
Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, tacit, patru propuneri legislative pentru modificarea şi completarea Legii nr.14/1992 privind organizarea şi funcţionarea Serviciului Român de Informaţii, a Legii nr.1/1998 privind organizarea şi funcţionarea Serviciului de Informaţii Externe, a Legii nr.191/1998 privind organizarea şi funcţionarea Serviciului de Protecţie şi Pază, precum şi a Legii nr.92/1996 privind organizarea şi funcţionarea Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

Despre referendum: „Încalcă interdicția suprimării vreunui drept sau libertate fundamentală”
Potrivit celor patru acte normative, directorii celor patru servicii de informaţii, anume directorii SRI, SIE, STS şi SPP, vor fi numiţi „pentru un singur mandat care nu poate depăşi durata de patru ani”.
De asemenea, prim-adjuncţii directorilor celor patru servicii de informaţii, precum şi adjuncţii, sunt şi eu numiţi tot „pentru un singur mandat care nu poate depăşi durata de patru ani”, mai prevăd proiectele de lege adoptat tacit în Camera Deputaţilor.
În prezent, legile de organizare şi funcţionare a SRI, SIE, SPP şi STS nu conţin nicio prevedere legată de numărul posibil de mandate pe care le pot ocupa directorii acestora, prim-adjuncţii şi adjuncţii.”

Oreste Teodorescu, concluzii tranșante: “Singura șansă de supraviețuire a PSD este …”

Leave A Comment

Continut Sponsorizat

Se încarcă...