facebook
Actualitate Opinii Social

VIDEO – Românii din diaspora PROTESTEAZĂ! Se cere schimbarea, oare o vom primi?

În fiecare an, confrații noștri români vin în vacanță în țara lor iubită, nimic nou sub soare. Însă anul acesta vacanța lor s-a transformat în ceva cum nu s-a mai văzut. Românii din toate colțurile lumii au venit să protesteze, au venit să-i susțină pe cei ce au rămas în țară! Se cere schimbarea, se cere schimbarea clasei politice!

Cristian Tudor Popescu pune punctul pe i: “E vorba de români, care sunt la fel de români fie că sunt în țară, fie că muncesc în străinătate”

Clasa politică actuală este o rușine spun unii, alții spun că Premierul României, Viorica Dăncilă nu îi reprezintă, alții cer alegeri anticipate. Nu se știe ce se va schimba! Prea multe așteptări nu sunt, însă diasporenii speră, speră că se va face lumină și pe calea lor, iar drumurile înspre România să nu fie doar pentru a-și face vacanța, ci să fie drumul spre un domiciliu stabil.

Oamenii sunt pașnici, oamenii își spun ofurile. unii strigă: “fără gaze”. Fără gaze după ce jandarmii au dat cu gaze lacrimogene pentru a liniști militanții. Jurnaliștii consacrați spun, prin emisiunile în care sunt invitați la ceas de seara, că acele gaze au fost pentru a se face o diversiune.

Agitație fără precedent în Piata Victoriei, dar nu numai, în Iași sunt 1000 de oameni, în Sibiu sunt 5000, în Brașov sunt 600 iar în Timișoara – 300, Oradea – 250, Cluj Napoca – 2500, Galați – 200.

Din surse se știe că ar fi în jur de 1000 de jandarmi, aceștia sunt împărțiți în diverse locuri, ei formând lanțuri umane pentru a opri o eventuală încercarea a protestatarilor dacă încearcă sa intre în locurile nepermise.

O altă imagine frumoasă este aceea a steagurilor înfrățite cu steagul României, unii au venit din SUA, din Canada, din Norvegia, din Italia, din Marea Britanie, din Germania, Suedia, Franța, Suedia, Spania, Irlanda, din Portugania, Grecia

Printre revendicările pe care le cer protestatarii sunt: demisia Guvernului, fără penali, demisia lui Liviu Dragnea, încetarea procedurilor de modificarea legilor justiției, împiedicarea OUG pe care o pregatește Tudorel Toader!

Poze: Marius Băcăoanu, Adjudeni

Leave A Comment

Continut Sponsorizat

Se încarcă...