facebook
Actualitate

DNA IA POZIȚIE în cea mai fierbite dezbatere a momentului și transmite o SOLICITARE FERMĂ

dna

Procurorii DNA acuză lipsa unei consultări a magistraților și a unor studii de impact și de aceea, solicită respingerea “în bloc” a proiectelor de modificare a legilor Justiției, cu alte cuvinte CSM să acorde aviz negativ pentru întregul pachet legislativ.

Tăriceanu: argument în favoarea trecerii contribuțiilor de la angajator la angajat

Având în vedere propunerile legislative depuse la Camera Deputaților pentru modificarea și completarea legilor Justiției (Statutul judecătorilor și procurorilor, Legea pentru organizarea judiciară, Legea privind CSM), la cererea Consiliului Superior al Magistraturii, procurorii Direcției Naționale Anticorupție au formulat și au transmis la CSM un punct de vedere. Astfel, în principal, procurorii anticorupție apreciază că, față de modul de realizare a proiectelor, fără consultarea prealabilă a magistraților, fără o expunere de motive corespunzătoare și fără studii de impact, se impune o poziție fermă, de respingere în bloc a proiectelor, prin acordarea unui aviz negativ pentru întregul pachet legislativ“, se precizează într-un comunicat al DNA.

loading…

Ședință de guvern cu SCÂNTEI! Tudose solicită DEMITERI

Procurorii DNA au formulat și o serie de critici și obiecțiuni specifice pe baza textului celor trei proiecte de lege:

Nu se justifică stabilirea unei proceduri diferite de revocare, față de procedura de numire a celor mai înalte funcții din cadrul Ministerului Public. (…) Procedura de revocare propusă de proiect elimină unul din cei trei actori instituționali care concură în prezent la definirea carierei procurorilor cu funcțiile cele mai înalte în Ministerul Public, atât privind numirea, cât și revocarea lor. Această eliminare pare să fie de natură a face mai rapidă/simplă procedura de revocare, ceea ce prezintă un pericol în sine pentru stabilitatea instituțională a Ministerului Public și a structurilor sale specializate“, se arată în comunicat.

CONTRELE din PSD pe insula Belina, produc daune

DNA consideră că proiectele legilor justiției contrazic standardele internaționale și ale MCV cu privire la transparența  procedurii de numire a procurorilor cu funcțiile cele mai înalte, respectiv criteriile de selecție ale candidatului propus de ministrul Justiției.

Pentru a nu se produce confuzii (se produc destul de multe), amintim că DNA nu are rol de legiferare, iar comunicatul lor reprezintă pur și simplu o opinie în cadrul unei dezbateri publice.

IOHANNIS atacă PSD – ALDE și transmite un mesaj de încurajare pentru protestatari

 

Leave A Comment

Continut Sponsorizat

Se încarcă...