facebook
Actualitate Monden Mozaic Social

Cetățeni EXEMPLU! N-au mai suportat tăcerea: Copii captivi în noroi și primar cu salariu de nabab care „și-a aranjat” oamenii în funcții

Detalii halucinante sunt scoase din nou la suprafață de oamenii din localitatea Ștefănești, Botoșani. Ca un apel disperat în fața neputinței de a reacționa față de primar, cetățenii se refugiază pe pagini de socializare pentru a-i transmite edilului dezastrul din comunitate, altfel de realitate pe care el nu o publică pe Facebook.

Situație dramatică pentru copiii din orașul Ștefănești, Botoșani. Copii sunt nevoiți să înoate kilometri prin noroaie pentru a ajunge la școală. Un video postat pe paginile de socializare a ajuns viral cu sute de reacții.

Vezi la sfârșitul articolului video cu străzi și copii în blocați în noroi și ce spun apropiații primarului.

În video unul din cetățeni are curaj să rupă tăcerea, după ce alt tânăr din localitate care a prezentant poze cu străzile administrate de primarul Florin Buțura a fost amenințat atât el cât și familia acestuia și chiar prezentarea de documente false/eronate. Vezi aici: Amenințări MAFIOTE! Primar cu apucături de interlop: amenințări, documente false, mamă și familie speriate în…

Primarul Florin Buțura, poreclit Bulă, executat silit pentru neachitarea unei facturi la apa de câțiva lei (vezi aici: De râsul curcilor! Primar judecat și executat silit pentru datorii de câțiva lei) și-a ridicat comunitatea în cap după ce a a anunțat că „îi obligă” pe oameni să plăteasă impozite ca la oraș prin publicarea numelor acestora pe un panou în centrul localității, existând posibilitatea de a nu-și putea plăti salariul dacă nu încasează impozitele.

Cetățenii l-au pus la zid pe primar publicând un video în care copiii sunt nevoiți să meargă prin noroi și rămân blocați cu cizmele în noroi, trâgându-se unul pe altul din mocirlă, pentru a putea ajunge până la școală.

A ajuns să fie aspru contestat de proprii cetățeni din cauza modului defectuos de administrare a orașului Ștefănești, după ce și-a angajat pupila Mariana Gurincu în primărie (fostă barmaniță și secretară la una din firmele controlate de acesta vezi aici ȘOC! România lui Bulă! A angajat pupila în primărie, a tras salarii barosane iar amărâți sunt abandonați în sărăcie).

Revolta cetățenilor: impozite fără sens pentru a plăti salariul imens al primarului și oamenilor băgați pe funcții

Principala dezamăgire a oamenilor vine din faptul că aceștia văd cum sunt nevoiți să meargă la școală sau grădinițe, în condiții inumane, tocmai copiii lor. Altfel ar fi putut fi situația dacă măririle salariale nu erau făcute după cum îl taia capul pe primar. „Cu câteva mașini de piatră era altfel. Dacă nu-și mărea salariul poate că avea bani și de piatră”, a transmis un cetățean.

„Aici în orașul Ștefănești plătim taxe de oraș. E un dezastru. (…) Copii nu pot să meargă la școală. (…) Cum ajung copii aceștia la școală așa murdari.
(…) E mai ceva ca în Africa. Nu se poate e jalnic. Plătim impozite ca la oraș. Se cere taxă de gunoi, dar unde este tombernul? (…) Oamenii pun gunoiul în ogradă”, a transmis unul din cetățeni în timp ce filma situația cumplită prin care trec copiii.

Tinerele vlăstare luptă prin noroi pentru șansa educației

Copiii localității sunt nevoiți să îndure condițiile aspre ale drumurilor administrate de primar. Pe video se poate vedea cum copiii rămân blocați în noroi și se scot unul pe altul. Întrebați de cel care filmează despre „aventura” de a merge la școală, cei doi copii vlăguiți de noroaie spun doar atât: „Condițiile sunt foarte grele!”. „Foarte urâte”, completează alt elev.

Și oamenii lui din partid s-au lămurit cu caracterul primarului

Surse apropiate primarului Florin Buțura, poreclit Bulă, îl taxează dur pe primar. Deja doi dintre consilierii locali și-au dat demisia, iar altul așteaptă momentul potrivit. „Am fost în echipa lui, practic mai sunt. E dus de cap de pupila lui, sunt multe de povestit despre asta. Domnul doctor veterinar Avadanii, om deosebit, ales consilier local, n-a mai suportat și nu e singurul. Și domnul vice Rotari a început să vadă cum stau lucrurile. (…) Mai sunt unii care-l susțin pentru că le-a promis diverse sau le convine indemnizația de consilier. Domnul doctor veterinar a avut onoare și nu i-a mai trebuit nimic”, au transmis surse apropiate primarului.

Primarul pregătește schimbările

Tot surse apropiate primarului au transmis că Buțura urmărește să schimbe din funcții toți oamenii care nu-l agreează sau susțin, de la conducerea Poliției, până la conducerea „Azilului” din zonă cu care a pierdut mai multe procese, sau directoarele școlii.

Cum vrea să-și asigure voturile

Funcționar din primărie a mai transmis că Buțura face investiții doar în zonele unde a primit mai multe voturi în primul mandat. Astfel că primarul orientează investițiile spre satul Bobulești și Stânca Costești. „Crede că dacă face câteva alei și drumuri în zona satelor care l-au susținut va mai primi din nou voturi. (…) Sunt multe de spus”, a transmis sursă din primărie.

Vezi mai jos video prin care este pus la zid primarul

În perioada următoare redactorii REPERIS vor aduce în atenție și alte investigații ce țin de sfera angajărilor efectuate în Primărie (acuzații de concursuri trucate, persoane cu dosare angajate) etc. 

Precizăm că la redacția noastră pot fi trimise fapte, cazuri care pot reprezenta știri prin intermediul emailului office.reperis@gmail.com sau prin formularul de pe situl reperis.ro, secțiunea „Trimiteți știrea dumneavoastră!”

Până la publicarea articolului redactorii REPERIS n-au reușit să obțină o reacție de la primar, fapt pentru care orice completare, comentariu este așteptat pe adresa redacției.

Mesajul disperat al cetățenilor reiese și din textul care însoțește videoul publicat pe una din rețelele de socializare.

„Vă rog să dați share să vadă toată lumea pentru ce plătim taxa de gunoi, taxe pe case ca la oraș. Asta se întâmpla, orașul Ștefănești”, subliniază unul din cetățenii orașului Ștefănești, profund dezamăgit de modul în care primarul înțelege să administreze banii acestora din impozite.

 

 

Sursa foto: Facebook

 

2 Comments

  • chiari butu 2:36 PM

   pot spune multe contactati ma. Las mesaj pe facebook. Stiu despre afacerile cu borduri, despre razboiul cu oamenii de acolo despre procesele lui, Dosarele pierdute, foncurile europene. cum a fost dat afara etc
   Despre ocncursuile cu oameni angajati pe directie de la partid. despre cataii lui. cu m ii pune sa latre pentru ca le-a dat functi. luati legatura și cu fostul iubit al lui gurincu, poate spune multe.

  • de stiut 2:39 PM

   va pot da numarulu imedicului din sat care nu a vrut sa mai aiba de a face cu Bula, stiindul parsiv. Mai sunt si altii. Aopoi sunt consilierii locali care il muscau de cur iar unii il pupa. e f interesant. Scrieti va rog si despre datele trimise de mine daca sunteti corect. scrieti despre cum v-am povestit de el. nu va fie frica. Aveti datele in comentriu la un articol mai vechi. să fie bine

Leave A Comment

Continut Sponsorizat

Se încarcă...