facebook
Actualitate International Monden Opinii Social

Exemplu pentru BNR și Isărescu! Dobânda în Franța este de 1% iar românii executați și lăsați la mâna băncilor

Situația dramatică prin care trec sute de mii de români poate lua sfârșit. Românii sunt în fața unui succes uriaș în lupta cu băncile și condițiile abuzive impuse.

Minunea din Vaslui! Bărbat viu declarat mort de judecător pentru că…

Multe din necazurile românilor cu măsurile abuzive ale băncilor pot fi o tristă amintire dacă va fi adoptat proiectul de lege privind plafonarea dobânzilor propus de parlamentarul liberal Zamfir, dar criticat tocmai de liberali și susținut parlamentarii PSD.

CITEȘTE MAI JOS OPINIA UNUI MEDIC ROMÂN DESPRE BANCILE DIN FRANȚA

În jocul controversat al liberalilor care dețin IFNuri și nu susțin proiectul privind pafonarea dobânzilor s-a pronunțat și Mugur Isărescu, guvernatorul BNR.

Isărescu a luat tacit apărarea băncilor în pofida condițiilor înrobitoare impuse de bănci. „A veni cu o lege care spune că am înţeles eu că aşa e în Uniunea Europeană nu este suficient. În primul rând că trebuie să vezi ce e Uniunea Europeană, pentru că nu e o Uniune standardizată din punct de vedere financiar – bancar. E cu multe divergenţe şi diferenţe. Apoi aş pune întrebarea: de la a spune că vrem ca în România creditarea să fie ca în Uniunea Europeană şi până la a propune o lege să avem nivelul trai în România ca în Uniunea Europeană câţi paşi sunt? Sunt numai câţiva. Sunt numai câţiva paşi şi o să ne pomenim şi cu o lege din asta care să ne spună că trebuie să trăim la fel de bine ca în Uniunea Europeană”, a declarat Isărescu.

Un EXPERT în politică îl atacă CRUNT pe Liviu Dragnea: “Nu mai suportă să…

În Franța se poate fără înrobire

Zeci de țări ale Uniunii Europene funcționează după „principiul” plafonării dobânzii. Franța este unul din exemplele elocvente ale unui sistem bancar neîmpovărâtor.

În Franța dobânda medie pentru un credit ipotecar este în jur de 1,5 % pe an sau chiar 1%, pe când în România situația este una dezastruoasă raportat la ce e în Franța sau alte țări europene.

 

Un medic din Franța explică cum este situația, subliniind că a face credit este chiar un privilegiu de nerefuzat:„La o dobândă de 1%  n-ai cum să nu te gândești, practic să profiți de așa o șansă. Este o oportunitate de nerefuzat. Un credit de 1% este altceva, este o oportunitate de nerefuzat. În plus, aici ai tot felul de măsuri de protecție. Vorbim de două lumi diferite. România este departe de orice standarde umane, tocmai din cauza celor care ar trebui să facă lucrurile să fie altfel”, a transmis dr. Alin A., specialist în oncologie.

Leave A Comment

Continut Sponsorizat

Se încarcă...