facebook
Actualitate

Guvernul Viorica Dăncilă, sub lupă: Minus la încasări, minus la soldul bugetar

România100 a efectuat o analiză a  primelor luni ale guvernării Dăncilă. Cifrele arată “fundătura economică și fiscală în care acest guvern duce România”.

Conform analizei statul cheltuie într-un ritm iresponsabil în timp ce încasările nu țin pasul cu mâna spartă a executivului PSD-ALDE, ceea ce a dus la un deficit de peste 8 miliarde de lei.

Tudor Chirilă, mesaj de avertizare din vacanță: “Mergem înainte oricum ar fi”

“Încasările statului nu țin pasul cu evoluția generală a economiei, indicând creșterea evaziunii fiscale. Paradoxal, într-o guvernare social-democrată, impozitarea salariaților devine principala sursa de venit la buget. Guvernul PSD crește excesiv povara fiscală pe forța de muncă, în timp ce reduce povara fiscală asupra capitalului.
Guvernarea PSD a adus un deficit record, venituri anemice și cheltuieli enorme. Este o combinație letală care duce la inflație și, până la urmă, la scăderea puterii de cumpărare a românilor, declară Anca Dragu, fost ministru de Finanțe în Guvernul Cioloș”.

Gest Disperat la Iași! “Greva foamei”, ultima soluție pentru o familie lăsată fără casă! Acuzații grave la adresa autorităților

“Guvernul PSD își ascunde neputința de a atrage fonduri europene printr-o scamatorie ieftină. Veniturile din fonduri europene sunt în continuare raportate eronat și umflate de peste 8 ori, prin introducerea subvențiilor pentru agricultură în categoria fondurilor europene aferente exercițiului bugetar 2014-2020. Totul ca să iasă pe plus în graficele de propagandă”.

Un paradox al guvernării social-democrate este creșterea excesivă a poverii fiscale pe forța de muncă și reducerea poverii fiscale pe capital. Astfel, efectele combinate ale debandadei fiscale, cauzate de mutarea contribuțiilor de la angajator la angajat și de politizarea ANAF, au condus la o situație paradoxală în care impozitele pe forța de muncă sunt principala sursa de venit a bugetului general consolidat. Contribuțiile la asigurări ajung să reprezinte 4,1% din PIB, impozitele pe salarii și venit sunt 1.1% din PIB, în timp ce impozitul pe profit este de numai 0.8% din PIB, aproape o cincime din impozitele și contribuțiile plătite de forța de muncă.

Leave A Comment

Continut Sponsorizat

Se încarcă...