facebook
Actualitate Social

GUVERNUL în IMPAS ISTORIC! Românii se organizează: „Azi ieșim în stradă cu 2-3 suluri de hârtie igienică”

Se anunță noi proteste în toată țara după ce membrii  Guvernului au adoptat ordonanța de urgență prin care se modfică Codul fiscal. Din această cauză românii s-au organizat în mai multe evenimente prin care se anunță că proteste în toată țara. 

Vezi și: IOHANNIS atacă PSD – ALDE și transmite un mesaj de încurajare pentru protestatari

Organizatorii evenimentelor au anunțat ca românii prezenți să aibă la ei și suluri de hârtie ce ar urma să fie aruncate spre guvern. În București, întâlnirea este în Piața Victoriei.

Evenimente de acest tip au fost anunțate în mai multe orașe ale țării.

Pe pagina unuia din evenimente, „In strada azi! Guvernul a adoptat OUG modificare Cod Fiscal” se anunță:

loading…

„Membrii Guvernului au adoptat, în şedinţa de miercuri, ordonanţa de urgenţă prin care este modificat Codul Fiscal, prevederile urmând să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2018.

Ne vedem in cateva ore in Piata Victoriei, ca sa protestam impotriva acestei ordonante!
Vino cu 2-3 suluri de hartie igienice, pe care le aruncam spre guvern. Asta merita.

În prezent, la un salariu brut de 4.000 de lei, un angajat primeşte un salariu net de 2.806 lei. Cât trebuie să plătească o companie în plus şi cât câştigă sau pierde un angajat după schimbările fiscale, în baza noilor calcule ?
1. Primul scenariu, este transferul de contribuţii sociale de 35%, scăderea impozitului pe venit la 10% şi aplicarea unei taxe de solidaritate de 2,25%, dar păstrarea salariului net pentru angajat. În acest scenariu salariul brut ar creşte la 4,796 lei.
2. Al doilea scenariu este cel mai pesimist pentru salariaţi, şi anume transferul de contribuţii sociale în sarcina angajatului cu un impozitul pe venit redus la 10%, plus o taxă de solidaritate de 2,25%, dar salariul brut rămas neschimbat. În acest scenariu, salariul net scade pentru angajat la 2,340 lei, adică 466 de lei care dispar dintr-un foc din portofelul angajatului.
3. Al treilea scenariu este de transfer al contribuţiilor sociale în sarcina angajatului, alături de reducerea impozitului pe venit la 10%, alături de introducerea taxei de solidaritate, dar realizate cu păstrarea costului angajatorului neschimbat. În acest caz, salariul brut ajunge la 4.803 lei, iar salariul net creşte la 2,810 lei, o majorare de numai 6 lei”, au anunțat organizatorii. 

Vezi și: Codrin Stefanescu despre protestatari: “așa le-a cerut sistemul”

Leave A Comment

Continut Sponsorizat

Se încarcă...