facebook
Actualitate

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul privind împrumutul de un miliard de euro de la BEI

iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat marți, 13 februarie a.c.,  două decrete.

  • Decret privind supunerea spre adoptare Parlamentului a aprobării Contractului cadru de finanțare dintre România și Banca Europeană de Investiții (România UE cofinanțare pentru transport 2014-2020), semnat la Luxemburg, la 18 iulie 2017;

Împrumutul de la Banca Europeană de Investiţii, în valoare de un miliard euro, va fi disponibilizat în cel mult 20 de tranşe până la 31 decembrie 2024, Ministerul Finanţelor Publice va efectua tragerile din sumele împrumutului, care vor fi utilizate conform legislaţiei privind datoria publică în vigoare.

Împrumutul este acordat pe o perioadă de până la 25 ani, cu până la şapte ani perioadă de graţie.

Conform practicii Băncii Europene de Investiţii, termenii financiari (rata dobânzii, structura de rambursare) se determină pentru fiecare tranşă cu ocazia tragerii. Fiecare tragere are propriul grafic de rambursare şi se consideră ca un împrumut separat.

Elena Udrea: “Îmi pasă că justiția se face cu probe falsificate sau fără nicio probă”

  • Decret privind supunerea spre ratificare Parlamentului a Acordului de dialog politic și de cooperare între Uniunea Europeană și statele sale membre, pe de o parte, și Republica Cuba, pe de altă parte, semnat la 12 decembrie 2016, la Bruxelles.

Leave A Comment

Continut Sponsorizat

Se încarcă...