facebook
Actualitate Social

Klaus Iohannis își arată dezgustul față de Viorica Dăncilă: „Asta nu e o glumă.”

Viorica Dăncilă, premierul dezastru al României, a reușit din nou să pună pe butuci relația cu Orientul Mijlociu. Traian Băsescu a spus despre aceasta că „lobiștii americani”, „mizând pe faptul că e proastă”, „au invitat-o pe Dăncilă la un eveniment de comemorare al Holocaustului”. Aceasta vrând să se dea în spectacol cum este învățată pe plaiurile României, a stricat relația cu Tările Arabe, după spusele lui Klaus Iohannis. Președintele a făcut unele declarații referitoare la spusele Vioricăi Dăncilă, în contextul unei dezbateri organizată de Asociația Orașelor din România!

Acesta spune cu dezamăgire că vizita cu un musafir drag și important a fost anulată din cauza Premierului României, care a făcut unele declarații fără să le gandească!

“Eu am avut un program cam strâns, cum se spune. Trebuia să merg repede de aici să fiu gazda unui dineu pentru un musafir important și drag. Regele Iordaniei trebuia să vină, dar datorită diletantismului doamnei prim-ministru, care ne-a stricat relația cu această zonă, nu mai este cazul”, a declarat Klaus Iohannis.
El a spus că regele Iordaniei ”s-a simțit personal jignit de abordarea doamnei prim-ministru la acel congres din SUA” și a contramandat vizita. Președintele a afirmat că una dintre puținele constante din politica externă a României a fost relația foarte bună cu lumea arabă.

“Este o reală problemă pentru România asta, cred că vă dați seama. România a construit o relație de încredere cu lumea arabă (…). A fost, cel puțin până ieri, una din puținele constante din politica externă a României, unde ca stat am avut o atitudine fermă, corectă față de parteneri. Acum, doamna premier a reușit să o pună pe butuci și pe asta. Asta nu e o glumă. E foarte trist. Pentru ce? Pentru nimic”, a adăugat șeful statului.

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, și-a manifestat și el neplăcerea pe pagina personală de Facebook referitor la spusele Vioricăi Dăncilă cu privire la mutarea Rmbasadei României la Ierusalim. Acesta având cuvinte tăioase și jignitoare la adresa Premierului României!

„Dragnea şi Dăncilă au nesocotit interesele României din slugărnicie şi pentru un zâmbet primit peste ocean şi acest lucru îl spun eu, un politician care susţine, respectă, admiră şi iubeşte Israelul şi poporul său.
De azi, politica externă a României este dăncilizată şi riscă să devină nesemnificativă, pentru că se face în interesul strict al lui Dragnea şi nu în interesul ţării.
Mare ticăloşie.

PS – România are nevoie de votul ţărilor arabe pentru a obţine mult râvnitul post de membru nepermanent al Consiliului de Securitate.” a scris Traian Băsescu, fostul Presedinte al României!

„Sunt încântată să anunț astăzi, în fața audientei AIPAC că după finalizarea analizei de către toți actorii constituționali implicați în procesul decizional din țara mea și în deplin consens, eu, ca prim-ministru al României, și Guvernul pe care-l conduc vom muta ambasada României la Ierusalim, capitala Israelului”, a declarat Dăncilă.

Ulterior, Regele Abdulah al II-lea al Iordaniei și-a anulat vizita în România care urma să înceapă astăzi.

Leave A Comment

Continut Sponsorizat

Se încarcă...