facebook
Actualitate

Klaus Iohannis laudă angajamentul luat de români, încă din 2017: “Cred că este un exemplu pozitiv”

Președintele Klaus Iohannis a dat România drept exemplu demn de urmat privind cooperare între forțele politice din cadrul unui stat membru NATO, aprecierile sale au fost făcute în cadrul Summit-ului B9, de la București.

”După cum cunoașteți am lansat acest format împreună cu președintele Poloniei în noiembrie 2015. De atunci, B9 a avut o dinamică puternică la nivel de măsuri guvernamentale, la nivel de politici internaționale.

Formatul s-a consolidat într-o platformă de discuții informale pe flancul estic al NATO. Ceea ce ne-a adus împreună au fost riscurile actuale și cele provenite din partea estică.
Acționând împreună, în această manieră, găzduim sisteme cheie de apărare ale alianței, precum și sistemul de apărare antirachetă. Participăm activ în teatrele de operațiuni, suntem implicați activ în eforturile de stabilire a păcii, participăm la creșterea contribuției europene în cadrul NATO.

Alimentele la îndemâna oricui care te vor ajuta să ai un ten perfect
Subliniez angajamentul României de a aloca 2% din PIB pentru apărare, din anul 2017. Asumarea acestui angajament s-a realizat chiar la începutul mandatului meu, la propunerea mea, dar cu acordul tuturor forțelor politice din România. Cred că este un exemplu pozitiv de cooperare între forțele politice din cadrul unui stat membru NATO”, arată Klaus Iohannis.

Tudor Chirilă trage semnalul de alarmă: “Ionuț Lupescu ar fi trebuit să se gândească mai bine înainte de a se înrola într-o campanie cu mafia”

Leave A Comment

Continut Sponsorizat

Se încarcă...