facebook
Actualitate Cultural Social

Strigăt pentru proteste! Filosoful Mihai Șora: “Pata de pe inimă doare cel mai mult.”

Filosoful Mihai Șora scria mai demult pe un site de socializare că  “este foarte important sa mergem la proteste, sa nu ramanem indiferenti la soarta tarii noastre, nu putem sa o lasam pe mainile oricui si nu putem sa o lasam sa faca ce vor unii si altii cu ea.” Acesta spune că “dacă nu vreți să ajungem cu toții să defilăm în cap prin fața tribunei oficiale, dacă țineți la soarta voastră și a copiilor voștri” trebuie SĂ IEȘIM ÎN STRADĂ la protestul de sâmbătă seară (ASTĂZI, 12 mai 2018)  față de coaliția de guvernare PSD-ALDE, se arată într-o postare pe fagina de Facebook a filozofului.

Anunț de ULTIM MOMENT al Vioricăi Dăncilă pentru Klaus Iohannis: “a avut loc cea mai mare …”

Postarea omului de cultură Mihai Șora:

“Dear Giraffe, we have a problem!”
Dragi prieteni,
dacă nu vreți să ajungem cu toții să defilăm în cap prin fața tribunei oficiale, dacă țineți la soarta voastră și a copiilor voștri, ne vedem, în această seară, la Girafă!
P.S. Pata de pe inimă doare cel mai mult.

Proteste față de coaliția de guvernare sunt programate sâmbătă (12 mai 2018), de la ora 18.00, în București, în Iași, în peste 19 orașe din țară, dar și în diaspora.

Oamenii acuză coaliția PSD-ALDE că nu și-a respectat promisiunile făcute în campania electorală, iar metodele și acțiunile acesteia ”au ca efect îndepărtarea României de standardele europene și democratice și aruncarea ei în liga regimurilor autocratice”.

Apelul la protest a fost făcut pe Facebook pe paginile ”Vrem Europa, nu Dictatură”, de către comunitățile civice Corupția Ucide, Rezistenta, Insistăm, Reset, Inițiativa România, Acțiunea Civică Galați, Declic, Uniți Salvăm, Umbrela Anticorupție Cluj și Aradul Civic. 


Gabriela Firea, după recepția de la Cotroceni:”a fost o intenție ca eu să fiu izolată, să nu fiu nici lângă colegele mele…”

Ce spun organizatorii:

 

”Vrem Europa, nu dictatură!
De la preluarea guvernării, coaliția PSD-ALDE nu și-a respectat promisiunile făcute în campania electorală, ci a avut două priorități: să își salveze de închisoare VIP-urile cu dosare penale și să instaureze în România un regim în care forța legii și democrația sunt strivite de forța instituțiilor politice. Metodele și acțiunile PSD-ALDE au ca efect îndepărtarea României de standardele europene și democratice și aruncarea ei în liga regimurilor autocratice, în care domnesc interesele și bunul-plac al celor care au acces la butoanele politice, iar societatea este lipsită de șansa de a sancționa derapajele acestora.
Suntem generația care a avut șansa să vadă cu adevărat ce înseamnă democrația și valorile europene. Suntem generația care le prețuim și nu vom renunța la ele, doar pentru că stau în calea salvării de dosare penale a unor lideri politici precum Liviu Dragnea sau Călin Popescu-Tăriceanu!
Ne vedem pe 12 mai. Tine de fiecare sa distribuim acest eveniment pentru a avea efectul dorit. Asta nu înseamnă că nu o sa ieșim mai devreme, dacă vedem ca urmează sa treacă legile justitiei, codul penal modificat în interesul infractorilor, etc
Doar că ne ajuta faptul ca lumea avem o luna jumătate în care sa informam lumea despre modificările pe care PSD ALDE le propune, sa împărțim afișe postere, etc

Acțiunile antidemocratice ale PSD-ALDE:

– Tentativele continue de resuscitare a OUG 13 prin Legile Justiției și modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală
– Încercarea de a schimba în mod nejustificat conducerea Parchetului General și pe cea a Direcției Naționale Anticorupție
– Reprimarea dreptului la protest, prin amenzi abuzive și acțiuni în forță ale Jandarmeriei
– Schimbarea legilor cu dispreț față de procedurile parlamentare firești și față de consultarea publică
– Strategia PSD de sprijinire a inițativei CpF de modificare a Constituției și restrângere a drepturilor unor minorități e o altă tentativă de a ne îndepărta de liberalism și europenism. Și de distragere a atenției de la probleme sociale serioase sau de la încercările de subordonare a instituțiilor. 
– Denigrarea instituțiilor europene, a ambasadelor străine și a reprezentanților României la Bruxelles care se opun abuzurilor PSD
– Proiecte precum Legea defăimării, menite să anuleze libertatea de exprimare
– Cauționarea televiziunilor care fac propagandă anti-justiție și calomniază pe cei care protestează împotriva abuzurilor PSD și intoxicarea cu bună știință a populației cu mesaje anti-europene
– Sabotarea surselor de finanțare a ONG-urilor prin noul Cod fiscal”

Proteste au loc la București, Alba Iulia, Alexandria, Arad, Brașov, Bistrița, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Deva, Galați, Iași, Oradea, Pitești, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Satu Mare, Sibiu,Sighetu Marmației, Târgu Mureș, Timișoara, Zalău.

Leave A Comment

Continut Sponsorizat

Se încarcă...