facebook
Actualitate Social

Ministerul Educației a făcut anunțul. Onorariilor primite în acest an, cu peste 30% mai mari decât cele acordate anul trecut.

Ministerul Educației anunță că Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) reia apelul public pentru selecţia cadrelor didactice în vederea constituirii grupurilor de lucru (pe discipline) care vor evalua proiectele de manuale şcolare pentru clasele I-VI.

Procesul  se va derula conform prevederilor ordinului ministrului educației nationale nr. 5.645/2017 și vizează atât selecția profesorilor cu statut de evaluatori cooptaţi, cât și a specialiştilor externi (absolvenţi de studii superioare în domeniul Știinţe ale educaţiei).

Artistul Florin Călinescu l-a taxat pe Iohannis pentru vacanța din Tenerife: „Ce dracu’ facem daca in timpul asta, ne ataca insula Serpilor?”

Misiunea experților selectați este de a analiza și evalua calitatea proiectelor de manuale şcolare propuse de autori/grupuri de autori. Principiile care stau la baza selecţiei sunt competenţa şi experienţa acumulate/probate, precum şi disponibilitatea manifestată pentru implicarea în activităţile de evaluare a proiectelor de manuale școlare din anul școlar anterior.

Pentru a fi selectate în calitate de evaluatori cooptați, cadrele didactice trebuie să fie angrenate în activități de predare-învățare-evaluare în învățământul preuniversitar, corespunzătoare ciclului de învățământ și disciplinei pentru care se evaluează proiecte de manuale școlare și să probeze că posedă specializarea corespunzătoare sau o specializare înrudită, care-i acordă dreptul de a preda disciplina la care s-a înscris şi de a evalua proiectele de manuale şcolare depuse la disciplina în cauză. De asemenea, sunt obligatorii abilitățile practice de operare pe computer.

Valorile nete ale onorariilor primite pentru evaluările de manuale școlare sunt, în acest an, cu peste 30% mai mari decât cele acordate anul trecut.

Text Size:

  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size:100%


Black/White
White/Black
Yellow/Blue
Standard

Current Style:Standard

Accessibility

Leave A Comment

Continut Sponsorizat

Se încarcă...