facebook
Actualitate Mozaic

Pască cu ciocolată: o rețetă simplă și gustoasă

Deși nu e Pască cu brânză, cum suntem obișnuiți să găsim pe masa de Paști, Pasca cu ciocolată este un preparat iubit de români, iar de la an la an, tot mai mulți oameni pregătesc acest desert.

Rețetă de drob. Chef Cătălin Scărlătescu ne arată cu se prepara minunata rețetă de Paști

Ingrediente:
Pentru aluat

> 250 g făină

  > 125 g margarina

  > 1 ou

  > 65 g zahăr

  > 1 praf sare

  >  margarina pentru uns forma

Pentru umplutură

> 100 g ciocolată de menaj

  > 2 linguri cacao

  > 2 linguri făină

  > 200 ml lapte

  > 4 ouă

  > 100 g margarina

  > 1 plic vanilie

Important SENATOR îi face praf pe cei din PSD: “pesediştii lui Daddy”

Mod de preparare:

1. Se prepară aluatul din făină, margarina, ou, zahăr şi un praf de sare. Se frământă, apoi se lasă la dospit. Se întinde cu sucitorul o foaie potrivit de groasă şi se întinde în forma de copt specială.

 2. Se topeşte ciocolata pe baie de aburi, se adaugă margarina, cacao şi vanilie. Se toarnă laptele treptat şi se amestecă până compoziţia se îngroaşă. Separat, se bat ouăle, se adaugă zahărul, apoi se toarnă peste ciocolată.

3. Peste aluatul din tavă, se pune hârtie de copt cu boabe de fasole deasupra, pentru a-şi păstra forma. Se dă la cuptor şi se lasă cam 15 minute. După ce este gata, se scoate şi se îndepărtează foaia cu boabele de fasole.

4. Se toarnă umplutura, şi se dă din nou la cuptor, încă 20 de minute. Cu 5 minute înainte de a scoate forma din cuptor, se decorează cu jumătăţi de nuci sau migdale. Înainte de servire, se pudrează cu zahăr.

 

TIMPI DE PREPARARE

  •  Timp de preparare: 90 min
  •  Timp de gatire: 40 min
  •  Gata in: 2 ore, 10 min

 

Leave A Comment

Continut Sponsorizat

Se încarcă...