facebook
Actualitate

Viorica Dăncilă, pradă emoțiilor cu ocazia întâlnirii cu Suveranul Pontif

Premierul Viorica Dăncilă ne-a obișnuit cu gafele sale, pe care le comite atât în țară, dar mai grav, și la întâlnirile oficiale cu diferite personalități politice și nu numai.

Dăncilă a fost primită vineri dimineaţă în audienţă la Palatul Apostolic din Vatican de către Suveranul Pontif, Sanctitatea Sa Papa Francisc. Ulterior întrevederii, liderul de la Palatul Victoria a anunţat, la Antena 3, că Papa Francisc va veni în România la începutul lui 2019.

Strigăt pentru proteste! Filosoful Mihai Șora: “Pata de pe inimă doare cel mai mult.”

Potrivit unor imagini video publicate de site-ul Romereports.com, premierul Viorica Dăncilă l-a salutat pe Papa Francisc într-o combinaţie de română şi engleză, spunându-i: „Sfinţia Voastră, I am very glad for this opportunity” (sunt foarte bucuroasă pentru această oportunitate). În engleză, formula de adresare este „Your Holiness“ (Sfinţia Voastră). Guvernul român a publicat pe site imagini fără sonor de la întâlnirea premierului cu Papa.

Ulterior, Viorica Dăncilă a apelat la un translator. Pe înregistrare se mai aude cum aceasta vorbeşte în limba română atunci când îi oferă Papei Francisc cadouri simbolice. „Seminţe de mărar… iar aici o să vă bucuraţi de roadele acestui pom mulţi ani de acum încolo”, spune Viorica Dăncilă, în limba română.

Şeful Executivului a relatat că întâlnirea cu Papa Francisc a durat aproximativ 45 de minute. Dăncilă a menționat că a fost foarte emoționată cu ocazia acestei întâlnirii, deci posibil să fi pierdut noțiunea timpului.  Potrivit site-ului italian asknews.it întrevederea a durat 24 de minute.

Gabriela Firea, după recepția de la Cotroceni:”a fost o intenție ca eu să fiu izolată, să nu fiu nici lângă colegele mele…”

Dăncilă a fost pusă într-o situație jenantă și pentru că informația privind vizita Papei Francisc nu a fost confirmată în comunicatul de presă al Vaticanului.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice București, Francisc Doboș, a precizat că atunci când se va stabili o astfel de vizită, anunțul ”va fi făcut simultan de cele două părți: Statul Vatican și Președinția României”.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat, sâmbătă, la Blaj, despre anunţul premierului Viorica Dăncilă privind vizita Papei Francisc în România, el răspunzând ironic: ”Daţi-mi voie să cred că nu a înţeles doamna foarte bine despre ce s-a vorbit acolo”.

Confuziile nu s-au oprit însă aici, premierul s-a referit la întâlnirea cu Sanctitatea Sa, numindu-l însă nu așa cum se obișnuiește în mod normal, Sfântul Părinte sau Suveranul Pontif, ci Papa.

Leave A Comment

Continut Sponsorizat

Se încarcă...