facebook
Actualitate

Vești bune pentru români. Președintele a promulgat două legi importante

Se pare că Iohannis a DECIS! NU se va ajunge la ANTICIPATE

Ziua de 12 martie vine cu două vești bune pentru români, Klaus Iohannis a promulgat  legea prin care Vinerea Mare devine zi liberă și legea care reglementează organizarea și funcționarea sistemului național de probațiune la nivel central și la nivelul structurilor teritoriale.

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, 12 martie a.c., următoarele decrete:

  • Decret privind promulgarea Legii pentru completarea alin. (1) al art. 139 din Legea nr. 53/2003 – Codul Muncii;
  • Decret privind promulgarea Legii pentru completarea Legii nr. 252/2013 privind organizarea și funcționarea sistemului de probațiune.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat pe 28 februarie proiectul de lege prin care Vinerea Mare – ultima zi de vineri înaintea Paştelui – devine zi de sărbătoare legală în care nu se lucrează.

Propunerea legislativă a fost iniţiată de un grup de 42 de senatori şi deputaţi din întreg spectrul politic şi a fost adoptată de Senat în calitate de primă Cameră sesizată. Deputaţii au adoptat-o cu 233 de voturi “pentru”, şapte voturi “împotriv㔺i 19 abţineri.

“Vinerea Mare în Europa este zi legală de sărbătoare în 16 ţări dintre cele 28 ale Uniunii Europene. În România, Codul muncii prevede 14 zile de sărbători legale, mai puţine faţă de alte ţări din Uniunea Europeană, de exemplu Belgia, Lituania sau Cipru, care au 16 – 17 zile de sărbătoare legală. (…) Şi în România ar trebui introdusă Vinerea Mare ca zi de sărbătoare legală, fiind unul dintre cele mai semnificative evenimente religioase dintr-un an”, se preciza în expunerea de motive a actului normativ.

Critici dure după Congresul PSD: “a fost primul Congres al unui Partid politic în care opozanţii nu au avut voie …”

Iohannis a promulgat şi legea care reglementează organizarea și funcționarea sistemului național de probațiune la nivel central și la nivelul structurilor teritoriale, precum și activitatea desfășurată de acesta.

Senatul a adoptat pe 6 decembrie 2017, iar Camera Deputaţilor pe 21 februarie o propunere legislativă conform căreia Direcţia Naţională de Probaţiune va elabora şi sprijini desfăşurarea de programe de reintegrare socială pe piaţa muncii a persoanelor care au executat pedepse privative de libertate.

Liviu Dragnea UMILIT la Antena 3: ”Au făcut Congres pentru ca Dragnea să își …”

Astfel, Direcţia Naţională de Probaţiune va avea o nouă atribuţie: va elabora şi sprijini desfăşurarea, în colaborare cu alte instituţii ale statului, de acţiuni şi programe de reintegrare socială pe piaţa muncii a persoanelor aflate, potrivit legii, în supravegherea serviciului de probaţiune.

Leave A Comment

Continut Sponsorizat

Se încarcă...