facebook
Actualitate Sport

Primarul care poartă răfuieli din tastatură pe Facebook. Cum sunt tocați banii: „Uite voucherul, nu e voucherul”. Școala e la mijloc, dar fără fonduri

Scene desprinse parcă din bancurile sau anecdotele cu pesonajul umoristic bulă. Un primar a ajuns să poarte „răfuieli” politico-educaționale pe Facebook. Precizăm că la sfârșitul articolului se găsesc toate informațiile apărute în spațiul public.

Acuze GRAVE la adresa unui PRIMAR VEDETĂ: „trădare” de neimaginat, lipsă de caracter și alte acuzații

Desigur, nu este vorba despre vreun banc cu celebrul bersonaj „Bulă”, ci cu primarul, probabil celui mai sărac oraș, din România, Ștefănești, Botoșani. Așadar, nu este vorba despre personajul Bulă, ci despre primarul Buțura Florin, ajuns cunoscut după ce „a tăiat ajutoarele sociale” oamenilor ce-și duc existența de pe o zi pe alta dar a blocat un proiect de integrare a rromilor.

Totul a început de la zvonurile privind voucherele de vacanță primite de funcționarii din primăria condusă de edil, iar profesorii au fost lăsați fără vouchere sau li s-au acordat preferențial.

În tot această situația, la mijloc se află, școala, instituția care ar trebui să stea la baza societății. Însă, a ajuns la mijloc, cu „fonduri insuficiente” (după cum scrie într-un mesaj pe Facebook, conducerea Liceului). Din păcate, orgoliile politice pot duce la suferința a sute de copii. Evident, mizele politice nu sunt absente, primarul e de o culoare iar conducerea unității de învățământ e de altă culoare.

Pedeapsă exemplară pentru pentru un primar corupt

Culmea, primarul acuză conducerea Liceului din oraș, într-o postare pe Facebook, că profesorii n-au primit vouchere de vacanță din cauză că „nu au fost prinși în buget în acest scop”. Cu toate acestea, nici o școală nu a primit astfel de vouchere de vacanță, deoarece nu există o metodologie de aplicare, respectiv acordare a respectivelor vouchere.

Precizăm că echipa REPERIS a solicitat primarului un punct de vedere față de întreaga situație, însă până la finalizarea articolului nu am primit nici un răspuns. În cazul în care vom primi răspuns îl vom atașa acestui articol. În plus, din informațiile primite pe adresa redacției, primarul a pus angajații Primăriei să dea declarații că vor restitui banii primiți ca voucher. 

Un PRIMAR a plătit o AVERE pe câteva PIXURI

Ce scrie primarul?

Redăm mai jos postarea primarului, exact în forma în care este scrisă, cu precizarea că ne cerem scuze cititorilor pentru greșelile de limba română (de la punctuație până la topică) comise de către primar sau persoanele care-i administrează pagina.

„Doamna Director,
Stimate cadre didactice,
Școala a avut bani ,dar nu au fost prinși în buget in acest scop.Prin urmare, 70.000 lei, bani necheltuiți de unitatea d-stră au fost redistribuiți la alte unități de către Direcția Generală a Finanțelor Publice.Nu este vina Primăriei pentru cum s-a făcut bugetul școlii.
Maine la ora 11.50 voi fi prezent la liceul Ștefan D. Luchian ( Ștefănești) pentru a clarifica această problemă .”, a scrisprimarul pe pagina sa de Facebok.

PRIMAR cu „PERFORMANȚĂ” de neînchipuit la acte PENALE

Ce scrie conducerea Liceului?

Redăm mai jos replica conducerii Liceului față de postarea primarului, tot pe Facebook.

„Cu tot respectul, domnule primar…
Nicio școală din județul Botoșani nu a putut acorda vouchere de vacanță întrucât Legea care face referire la acordarea acestor vouchere nu are si norme de aplicare. Suma de 70 000 lei care a fost restituită reprezentă suma rămasă la capitolul “Fond salarii” din care, dacă ar fi fost posibil, s-ar fi plătit și aceste vouchere. Doar că, oricum această sumă era insuficientă și de aceea am apelat prin adresă oficiala la Primăria Orașului Ștefănesti pentru alocarea fondurilor necesare. Nu doar Liceul “Ștefan D. Luchian” Ștefănești ci toate unitățile școlare care aveau rămase sume la buget la fondul de salarii au fost nevoite să le restituie.
Dacă tot veniți mâine să discutăm, poate aduceți dvs. și normele de aplicare ale Legii…”

UNIC! Oferă serviciu și casă gratis! Șeful Județului: „locuința poate fi o motivație suplimentară”

Ce spun cadrele didactice

Un dascăl care cunoaște situația tensiunilor din comunitate, a transmis un punct de vedere față de cele petrecute, sub protecția anonimatului. „E cumplit, oamenii și-au pus speranțe în acest primar, dar am ajuns să spunem că-i mai rău ca înainte. E mai rău pentru că în loc să se țină de bunul mers al comunității el poartă răfuieli politico-educaționale pe Facebook. Vedeți ce scrie, merge la intimidare, că el vine și „clarifică” etc. Mai lipsește să ne vină în inspecție la ore, el care are cel mult un liceu, din câte știu. Oricum, oamenii au înșeles cum stau lucrurile. Mai nou îl poreclesc «Bulă… ura» , a transmis dascălul.

În edițiile următoare vor urma și alte anchete în care vom scoate la iveală șmenuri referitoare la concursuri, cum sunt tocați banii publici, achiziții, încrengături între firm etc.

Viceprimarul care a picat bac-ul cu 3.4 la română și 2.2 la matematică

Precizăm că la redacția noastră pot fi trimise fapte, cazuri care pot reprezenta știri prin intermediul emailului office.reperis@gmail.com sau prin formularul de pe situl reperis.ro, secțiunea „Trimiteți știrea dumneavoastră!”

În continuare urmează postarea făcută publică de conducerea Liceului.

Sursă foto: Facebook.

1 Comments

    • Doru 5:40 PM

      Acest primar semianlfabet, Bulă ura cum îl numesc sătenii și-a tras salariu de șmecher iar oamenii mor de foame. De amantele din primărie ce să mai spun… poate aflați voi, ziariștilor!

Leave A Comment

Continut Sponsorizat

Se încarcă...