facebook
Actualitate Opinii Social

Răscoala diasporei – asemănări incredibile între Mineriadă și Protestul diasporei

Protestul diasporei a fost cel mai intens lucru din ultima perioada. Apele cu Statul Paralel s-au calmat, însă ura față de populație nu s-a stins. Drept dovadă, protestul din data de 10 august este dovada CLARĂ că statul român își urăște concetățenii. Ură intensă, urmată de bătăi, de gaze lacrimogene, de jigniri, și de nici măcăr o singură demisie din partea demnitarilor implicați, pentru că slavă lui Cristos, sunt mulți implicați.  Mai jos voi arăta unele asemătări între ce s-a întămplat în 13 iunie 1990 și 10 august 2018. 

VIDEO – Românii din diaspora PROTESTEAZĂ! Se cere schimbarea, oare o vom primi?
Mineriada este un termen dat evenimentelor petrecute în perioada 13-15 iunie 1990 când forțele de ordine, susținute de mineri, au intervenit în forță împotriva protestatarilor din Piața Universității și a populației civile. A fost considerată cea mai sângeroasă, cea mai brutală ca stil și anvergură dintre toate acțiunile minerilor.

Minerii au ajuns în București în 14 iunie 1990. ca reacție la manifestațiile violente din 13 iunie 1990, conduse de protestatarii din Piața Universității. O mică întoarcere în timp nu strică nimănui, și asta pentru a înțelege gravitatea evenimentelor întâmplate.

Protestul diasporei din data de 10 august 2018 a fost o adunare în care diasporenii, veniți din toate colțurile lumii, s-au strâns în Piata Victoriei pentru a-și arăta ura față de respectiva guvernare (PSD-ALDE), și pentru a cere o schimbare pentru rudele, prietenii, frații/surorile lăsate în urmă. Protestul trebuia să fie unul pașnic, însă forțele de ordine, fără să fie cazul, au intervenit încercând să decimeze mulțimea.

ristian Tudor Popescu pune punctul pe i: “E vorba de români, care sunt la fel de români fie că sunt în țară,
O primă asemuire între Mineriadă și Protestul diasporei este faptul că dacă în 1990 au fost aduși mineri din toată țara pentru a calma mulțimea, pe 10 august au fost aduși jandarmi din Craiova și din Prahova, orașe ce nu îți inspiră încredere atunci când auzi pentru prima data despre ele, fapt confirmat și de interlopii din acele orașe. Jardarmeria Română a anunțat că intervenția acestor grupări mobile este necesară datorită unor informații vehiculate în presă în perioada antemergătoare protestului.

O altă asemuire fare referire tot la Jandarmeria Română. Aceștia au interfenit în forță, au început să dea în stanga și-n dreapta cu bastonul, nebăgând în seamă faptul că nu era nevoie de o asemenea intervenție. Deși ei sunt instruiți pentru a apăra populația, atunci parcă eu fost împotriva acelora care le asigură salariile. Drept dovadă este și numărul mare de răniți în urma acelui protest care se voia a fi unul pașnic.

O a treia asemănare este faptul că până la ora aceasta (16:00, 13 august) nimeni nu își asumă acea intervenție, lucru care s-a întamplat si la Mineriadă. Diferența dintre atunci și acum este faptul că atunci (n.r.: Mineriadă) au murit mulți oameni, acum (n.r.: Protestul diasporei) au fost vătămați mulți oameni. Dacă în urma Mineriadei nu a fost tras nimeni la răspundere deși au trecut 29 de ani și au fost foarte mulți morți, vă dați seama că în urma acestui Protest vor trece „enșpe mii de ani” fără ca nimeni să fie tras la răspundere.

Dacian Cioloș, reacție după violențele din Piața Victoriei

Nu a fost necesarp intervenția armatei pentru că forțele de ordine au reuțit să disperseze mulțimea înainte de a se ajunge la ceva mai grav. Demnitarii aruncă mingea de la unul la altul, nimeni vrând să își asume ceva lucru care este foarte urât. În an centenar, în care ar trebui să strălucească bucuria modernitățîî statului român, instabilitatea politică este la ea acasa, lucru care creează o instabilitate și în rândul societății civile. Nemulțumirile protestatarilor au fost nebăgate în seamă, de parca ar fi fost în anii ’90 când Ion Iliescu și Petre Roman au pus mâna pe țară.

Protestatarii scandau: Jos Guvernul, Demisia, PSD – ciuma rosie, Demisia liviu Dragnea, m*ie PSD, Ieși afară – javră ordinară. 

Mai jos aveți dovada clară că ceea ce s-a întâmplat vineri, 10 august, în Piața Victoriei a fost un „Război al actualei clase politice împotriva societății civile care își cere drepturile”!

 

Leave A Comment

Continut Sponsorizat

Se încarcă...