facebook
Actualitate Social

Reacție dură din partea Comisiei Europeane pentru Laura Codruța Koveși: „Comisia a fost cât se poate de clară ..”

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmemans, a transmis din nou autorităților române că lupta împotriva corupției nu trebuie să fie întreruptă, iar un eventual OUG pe codurile penale trebuie să fie oprit fără dar și poate! Acesta a venit cu un mesaj clar în care spune că în trecutul apropiat, în unele cazuri s-a activat chiar Artocolul 7, în cazurile în care nu era respectat statul de drept în Uniunea Europeană!

Acesta a venit si cu un mesaj de susținere pentru Laura Codruța Koveși, ținând cont de faptul că este anchetată într-un dosar la Secția Specială de Investigare a Justiției!

„Comisia a fost cât se poate de clară, doamna Kovesi este candidata preferată de Parlamentul European pentru a fi primul procuror european (…) Este importat să poate să își prezinte candidatura astfel încât instituțiile europene să poată lua o decizie cunoscând foarte bine situația candidaților”, a spus prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, într-o conferință la Bruxelles.

„Am avut ocazia să lucrez cu doamna Koveși timp de mai mulți ani” și este „o juristă de foarte bună calitate pe care o admir pentru curajul său”, a mai spus Timmermans, care a subliniat că a transmis acest puncte de vedere autorităților de la București.

Între timp, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie vor judeca, miercuri, contestaţia Laurei Codruţa Kovesi împotriva controlului judiciar pentru 60 de zile dispus de către procurorii Secţiei de anchetare a magistraţilor. Laura Codruța Kovesi a fost plasată sub control judiciar de Secția de anchetare a magistraților în dosarul în care are calitatea de inculpat, privind expatrierea din Indonezia a lui Nicolae Popa.

 

Leave A Comment

Continut Sponsorizat

Se încarcă...