facebook
Actualitate International

Scandal fără margini în Italia, în timpul alegerilor parlamentare: “Durează foarte mult să votezi aşa că …”

Italia votează astăzi. Coalitia de dreapta a lui Silvio Berlusconi, din care face parte si partidul de extrema dreapta Liga Nordului, este marea favorita la alegerile parlamentare din Italia.  Acest scrutin nu a scăpat fără incidente.

Ministrul Sănătăţii, prima reacţie după crima de la spitalul din Slatina

Urnele s-au deschis la ora locala 7:00 si se vor inchide la ora 23:00, peste 40 de milioane de italieni fiind asteptati la urne pentru a-i alege pe cei 630 de membri ai Camerei Deputatilor si pe cei 315 ai Senatului. La scrutinul de astazi se preconizeaza un nivel record al absenteismului.

O femeie topless a protestat faţă de Berlusconi având scris pe corp mesajul „Berlusconi, ai expirat” atunci când liderul Forza Italia a votat în Milano, scrie Daily Express.

Protestul este similar cu cel din timpul alegerilor din 2013 atunci când un grup de femei topless au fost îndepărtate de poliţie după ce au protestat faţă de fostul prim-ministru. Atunci, protestatarele au strigat „De ajuns!” în timp ce Berlusconi vota.

Scandal fără margini în JUSTIȚIE: “Pe mine nu mă intimidează ieşirile lui Kovesi … “

În Palermo, preşedinţii secţiilor de votare din două cartiere ale oraşului au fost nevoiţi să le ceară cetăţenilor să revină după-amiază pentru a vota după ce le-au fost transmise buletinele de vot greşite.

Conform oficialilor care controlează operaţiunile de vot, secţiile de votare au primit documentele destinate altei circumscripţii electorale.

Oficialii şi-au dat seama de eroare atunci când au observat că documentele nu conţineau numele preşedintelui senatului, Pietro Grasso, liderul coaliţiei de stânga Liberi E Uguali. Peste 200.000 de buletine de vot au trebuit retipărite şi trimise către secţiile de votare implicate.

E OFICIAL! Măsură ASPRĂ a profesorilor împotriva Guvernului:„Va fi boicotată simularea națională

În paralel, înainte să voteze la Milano, Berlusconi s-a arătat îngrijorat de cozile de la secţiile de votare, scrie Corriere della Serra.

„Durează foarte mult să votezi aşa că mă tem că vor fi multe cozi în seara aceasta şi astfel s-ar putea ca mulţi oameni să nu apuce să voteze”, a spus Berlusconi.

Liviu Pleșoianu îi solicită demisia lui Ludovic Orban

Coalitia de dreapta condusa de Silvio Berlusconi este formata din Forza Italia (partidul de dreapta al fostului premier Berlusconi) si doua formatiuni de extrema-dreapta – Liga Nordului si Fratii Italiei si este principala favorita in sondaje inaintea scrutinului de duminica, dar nu are garantia formarii unei majoritati – este cotata cu aproximativ 37% din intentiile de vot, existand riscul unui Parlament fara o majoritate stabila, noteaza AFP.

Grasso şi-a arătat nemulţumirea pe Twitter spunând: „În cea mai importantă zi pentru o democraţie, aceste întârzieri şi greşeli sunt inacceptabile. Sper că nu va fi afectată prezenţa la vot”.

DNA a trecut proba decisivă. Cea mai importantă Ambasada o susține pe Laura Codruța Kovesi

Leave A Comment

Continut Sponsorizat

Se încarcă...