facebook
Actualitate Mozaic Social

Sfaturi pentru nu te ÎNGRĂȘĂ de SĂRBĂTORI: “Bea un pahar de …”

Pentru a nu te îngrășa după aceste sărbători în care toți facem abuz de mâncare, nutriționiștii recomandă să bem un pahar din bunătate de viței de vie. Iată sfatul NUTRIȚIONIȘTILOR.

Planurile unor importanți membrii ai Guvernului pentru Sărbătorile Pascale: Recunoaşte că nu prea se pricepe la gătit

Pentru a împiedica depunerea grăsimilor, bea un pahar cu vin roşu în timpul mesei, ne indeamnă nutriționiștii.

Un compus din vinul roşu de tip Merlot face ca grăsimile din mâncare să fie asimilate mai greu de organism, spun specialiştii americani citaţi de dailymail.co.uk.

Ce conține vinul roșu

Substanţa din compoziţia vinului roşu se numeşte piceatannol şi a fost descoperită de cercetătorii de la Universitatea Purdue din SUA. Potrivit specialiştilor, acest compus se regăseşte în strugurii roşii, dar şi în afine şi în fructul pasiunii.

Cum acţionează

Piceatannolul inhibă generarea de celule adipoase blocând activitatea insulinei, care în mod normal participă la formarea celulelor de grăsime din corp.

„În prezenţa piceatannolului, celulele adipoase nu se mai dezvoltă, fiindcă această substanţă afectează adipogeneza (totalitatea proceselor prin care celulele tinere de grăsime devin adipocite adulte)”, explică medicul Kee-Hong Kim, coordonatorul studiului american.

Testele pe animale de laborator au arătat că noua substanţă ar putea avea un rol esenţial nu doar în combaterea obezităţii, ci şi în prevenirea bolilor cardiovasculare, a afecţiunilor degenerative – maladiile Parkinson şi Alzheimer -, precum şi a cancerului.

Leave A Comment

Continut Sponsorizat

Se încarcă...