facebook
Actualitate Social

ȘOCANT! Elena Udrea ar putea SCĂPA ca prin urechile acului de ÎNCHISOARE: “dar în cazul Elenei Udrea este o problemă mai mare”

Elena Udrea a primit ieri cumplita sentință prin care trebuie să facă 6 ani de închisoare cu executare. Însă infractoarea se află acum pe teritoriul statului Costa Rica, iar procedura de extrădare poate dura foarte mult. Șansele ca aceasta sa facă închisoare scad de la o zi la alta! 

Decizie fără PRECEDENT pentru Elena Udrea! Aceasta a primit o sentință definitivă

Dragoș Dolănescu este un român stabilit în Costa Rica de 15 ani și, între timp, a ajuns deputat în această țară. El a spus la Antena 3 că într-adevăr au fost cazuri de cetățeni care au fost extrădați din Costa Rica în urma unor condamnări, dar în cazul Elenei Udrea este o problemă mai mare, pentru că ea fiind însărcinată și va naște în Costa Rica, copilul va deveni cetățean costarican. Autoritățile costaricane în cazul acesta, potrivit lui Dolănescu, nu vor despărți niciodată mama de copil.

Precizarea deputatului costarican vine în contextul în care ministrul Justiției Tudorel Toader a declarat că extrădarea Elenei Udrea, condamnată la 6 ani de închisoare în dosarul ”Gala Bute”, este posibilă chiar şi în absenţa unui acord bilateral în acest sens. El a adăugat că există un precedent şi că deja este pe rol un alt caz de extrădare din Costa Rica.

De asemenea, ministrul a explicat că durata procesului de extrădare depinde de legislaţia din Costa Rica.

„În acest moment nu avem un tratat bilateral cu republica Costa Rica în domeniul extrădării, însă cooperarea în această materie poate să aibă loc pe două proceduri distincte. Prima procedură, în temeiul curtoaziei internaţionale, cu asigurarea reciprocităţii şi vreu să subliniez că în precedent am avut un astfel de caz de extrădare din Republica Costa Rica şi în al doilea rând că în acest moment se află pe rol în derulare un alt caz de extrădare din Republica Costa Rica, altul decât cel la care facem referire. A doua procedură a extrădării se poate realiza în baza convenţiilor multilaterale la care ambele state au calitatea de parte. Aici trebuie verificat următorul lucru: domeniul de reglementare a respectivei convenţii să se circumscrie tipologiei naturii infracţiunilor comise de către cel care urmează a fi extrădat”, a explicat Toader.

Ministrul a subliniat că intervalul de timp în care se poate finaliza procedura de extrădare ţine de legislaţia Republicii Costa Rica” şi că lipsa tratatului bilateral nu împiedică procedura de extrădare.

 

Leave A Comment

Continut Sponsorizat

Se încarcă...