facebook
Cultural Social

La solicitarea Prim-Ministrului și după consultarea cu reprezentanți ai părinților, ministrul Educației Naționale, Valentin Popa, a decis reconfigurarea …

Având în vedere rezultatele deosebite obținute la olimpiadele la nivel național și internațional la disciplinele Matematică, Fizică, Chimie, Biologie și Informatică, Ministerul Educației Naționale aprobat suplimentarea locurilor cu 10% și a decis reconfigurarea calendarului privind olimpiadele școlare.

Reorganizarea calendarului a fost făcută pentru a da posibilitatea elevilor care s-au calificat la mai multe discipline să participe la etapele naționale.

Astfel, s-a finalizat programul detaliat pe zile privind organizarea și desfășurarea etapelor naționale ale olimpiadelor școlare pentru disciplinele Matematică, Fizică, Chimie și Informatică (gimnaziu).

Ministerul Educației Naționale anunță că în cazul în care un elev ajunge în situația în care dorește să participe la 2 baraje programate în aceeași zi, se va asigura decalarea celor 2 baraje, astfel încât elevul respectiv să poată participa la ambele.

În același timp, având în vedere rezultatele deosebite obținute la olimpiadele la nivel național și internațional la disciplinele Matematică, Fizică, Chimie, Biologie și Informatică, Ministerul Educației Naționale a aprobat suplimentarea locurilor cu 10% din numărul total de locuri atribuite inițial pentru etapa națională la fiecare dintre disciplinele menționate.

Discuție la nivel înalt între Vladimir Putin și Donald Trump

Alocarea acestora se realizează după încheierea etapei județene/a municipiului București peste numărul total de locuri atribuite inițial pentru etapa națională a fiecărei olimpiade, rezultat în urma aplicării algoritmului prevăzut în regulamentele/precizările specifice fiecărei olimpiade.

Aceste locuri vor fi ocupate în baza ordinii crescătoare a punctajelor totale la nivel național obținute de către primiii elevi care nu s-au calificat, pe clase, pe locurile repartizate inițial conform algoritmului și care îndeplinesc condițiile de punctaj minim specific fiecărei discipline.

Viorica Dăncilă, mesaj cu ocazia Zilei Internaţionale a Francofoniei:”pentru țara noastră această aniversare are un caracter istoric”

Leave A Comment

Continut Sponsorizat

Se încarcă...