facebook
Actualitate

Sorin Ovidiu Vântu, mesaj dur pentru clasa politică:”te-am sfătuit să investești în pușcării, ca să-ți fie bine când ai să ajungi pe aici.”

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu vine cu noi sfaturi pentru politicienii din România. Aflat după gratii, afaceristul îi critică pe aleşi că nu i-au urmat sfatul precedent, de a investi în închisori. Mai mult, el susţine, într-un amplu articol publicat pe blogul personal, că “poți rezolva extrem de simplu problema abuzurilor din justiție readucând serviciile de informații sub controlul statului român.

“Băi clasă politică, este pentru a doua oară când mă adresez ție. Prima oară, când te-am sfătuit să investești în pușcării, ca să-ți fie bine când ai să ajungi pe aici. N-ai făcut-o și acum faci scandal că-i nașpa în zonă.https://reperis.ro/sorin-blejnar-fostul-sef-anaf-un-nou-dosar-la-dna/

Acum îți mai dau un sfat, pe care sper să-l urmezi:

În loc să te miști ca proasta în poală cu punerea la plată a judecătorului care greșește (nu pot fi suspectat ca aș fi un fan al judecătorilor, dar cum să pui un judecător care greșește în situația de a-și pierde casa? Există destule sancțiuni pe care i le poți administra, de la reducerea masivă a lefei, la degradarea profesională sau chiar la excluderea din magistratură. Cum va mai da el o soluție într-un dosar economic sau penal cu o compensația economică, având această sabie a lui Damocles deasupra capului?), poți rezolva extrem de simplu problema abuzurilor din justiție readucând serviciile de informații sub controlul statului român. Așa cum pe vremuri aceste servicii erau masiv KGB-izate, iar lui Costin Georgescu, cel care a început procesul de de-KGB-izare, și lui Radu Timofte, cel care l-a continuat, le-au trebuit aproape 10 ani și nu cred că l-au terminat în întregime, tot așa trebuie început acum un proces de de-americanizare a acestor servicii, în special a SRI-ului, unde americanii au recrutat cât au avut chef. Unii din naivitate, alții din oportunism, ofițerii au marșat la retorica de doi bani cu instaurarea democrației și a statului de drept și, fără să-și dea seama, au distrus tocmai ceea ce trebuiau să apere – unitatea și securitatea poporului român.

Nu Coldea și Kovesi au gândit strategia de distrugere a acestei țări. Nici măcar Băsescu. Ei au fost doar niște unelte folosite de „partenerii noștri strategici” și răsplătite cu imunitate, în cazul Kovesi, și cu imunitate și păstrarea a ceea ce au reușit să fure, în cazul lui Coldea, Maior și Băsescu. Din momentul în care vei reuși să recuperezi serviciile în favoarea statului român, poți începe să reconstruiești și să te reconstruiești. Serviciile de informații nu-și vor retrage oamenii din punctele cheie ale statului și nici nu-i vor deconspira. Nu-i retrag pentru că au nevoie și nu-i deconspiră pentru că, prin regulamentul lor de funcționare, n-au voie. Asta poate fi tacit acceptată, doar dacă ele sunt sub controlul strict al țării, nu sub controlul unei puteri străine care are tot interesul să distrugă tot ce n-a putut sau n-a mai avut nevoie să corupă. Cu speranța că ai înțeles corect ce ți-am scris, îți doresc și ție un an mai bun, băi clasă politică.”

Leave A Comment

Continut Sponsorizat

Se încarcă...