facebook
Actualitate

Tudorel Toader confruntat cu cele mai grave acuzații de până acum

Tudorel Toader confruntat cu cele mai grave acuzații de până acum

Acuzații foarte grave la adresa lui Tudorel Toader a adus astăzi în plenul CSM Cristina Tarcea, Președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție. Ea a afirmat că oficialii de Bruxelles au fost mințiți și li s-au prezentat alte propuneri legislative legate de modificarea legilor Justiției, anunță Agerpres.

Augustin Lazar lansează un nou atac la adresa legilor Justiției

Îmi pun următoarea întrebare: Suntem siguri asupra căror legi suntem noi chemați astăzi să ne dăm avizul? Pun această întrebare pentru că noi suntem sesizați cu trei propuneri parlamentare în ceea ce privește modificarea legilor 303, 304 și 317 și am aflat recent, din presă din păcate, că în urmă cu vreo două zile oficialilor de la Bruxelles li s-au prezentat și li s-a cerut punctul de vedere sau, mă rog, au fost supuse dezbaterii alte propuneri legislative. În aceste condiții stau și mă întreb: există dialog, există transparență, există colaborare inter-instituțională de bună credință? (…) Au fost mințiți oficialii de la Bruxelles? Nu știu, îmi pun întrebarea, suntem mințiți noi?”, a declarat Cristina Tarcea, în cadrul ședinței plenului CSM.

loading…

În plin moment fierbinte legat de adoptarea măsurilor fiscale, Liviu Dragnea a dispărut

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a replicat că proiectul asupra căruia CSM trebuie să dea aviz este cel primit de la Comisia special constituită.

Ce știu eu este următorul lucru: că avizul pe care Consiliul Superior al Magistraturii este chemat să-l dea este aviz pe proiectul de lege și proiectul de lege este cel pe care CSM l-a primit de la Comisia special constituită. Acea comisie și-a însușit proiectul inițiat la nivelul Ministerului Justiției, că și l-a însușit cu modificări mai multe sau mai puține, mai profunde, mai bune sau mai rele — este deja o altă discuție. Prin urmare, CSM are pe masă, spre analiză, spre examinare, spre avizare pozitivă sau negativă, proiectul primit de la Comisia special constituită. Discuții în spațiul public sunt multe, chiar și cea pe care astăzi o purtăm aici în condițiile în care publicitatea este asigurată“, a răspuns Tudorel Toader.

Sindicalistii iau măsuri ferme, nemulțumiți de măsurile fiscale aprobate de Guvern

Așadar, membrii CSM înșiși spun că “publicitatea este asigurată”, de unde noi putem deduce că acuzele lor reciproce nu au la bază, în primul rând adevărul, ci faptul că ei simt nevoia să transmită ceva populației, în ideea de a-și fundamenta propriile aspirații și obiective…care pot fi complet diferite de cele ale poporului.

Mai mult, observăm (ca și cum nu am fi știut deja) că factorii de decizie ai statului caută, care mai de care să se lingușească față de oficialii UE (noi știm că și SUA), pentru a le intra în grații, pentru a obține sprijinul lor și pentru a se lăuda în fața noastră cu asta.

De aceea, ne este cam greu în acest moment să dăm crezare unora sau altora, tocmai pentru că totul este un show pentru presă. De ce suntem noi fraieri? Pentru că îi credem.

GUVERNUL în IMPAS ISTORIC! Românii se organizează: „Azi ieșim în stradă cu 2-3 suluri de hârtie igienică”

Leave A Comment

Continut Sponsorizat

Se încarcă...