facebook
Actualitate Social Sport

UNGARIA, victimă la Jocurile Olimpice. Ungurii au fost părtaşii unei farse urâte

Vecinii ungari sunt puşi într-o situaţie foarte urâtă la Jocurile Olimpice de iarnă ce se ţin la Pyeongchag, datorită unei concurente care a ajuns acolo cine ştie cum şi care, pe halfpipe nu a făcut nici macar un trick. Oficialii au trebuit să recunoască faptul că au fost păcăliţi.

Valentin Popa, discuții privind predarea limbii germane în școlile și universitățile din România

Elizabeth Marian Swaney este o sportivă născută în SUA, dar care de curând a obţinut cetăţenia ţării vecine, adică a Ungariei. Aceasta a participat la calificările din proba de ski acrobatic – halfpipe, însă nu a încercat nici măcar un trick, de altfel, nici nu avea cum pentru că nu avea nimic în comun cu această probă.

La proba ski acrobatic – halfpipe, a atras atenţia concurenta ţării vecine pentru că nu doar s-a plimbat pe halfpipe, fără să încerce vreun trick. Iniţial s-a creyut că este o formă de protest, pentru ceva anume, însă ulterior, jurnaliştii de la The Independent au descoperit adevărul în ceea ce o priveşte, potrivit digisport.ro..

Baronul de Neamţ, trimis în judecată de procurorii DNA pentru trafic de influenţă

Swaney a obţinut cetăţenia maghiară şi s-a calificat pentru Pyeongchag graţie unei mari scăpări din regulament. Concret, acesta prevede ca un sportiv să se poată califica la această probă de la Jocurile Olimpice dacă reuşeşte să obţină un anumit număr de prezenţe in Top 30 la etapele de Cupă Mondială, în anii premergători Jocurilor. Cum halfpipeul e o probă nouă, nu sunt extrem de multe concurente. Astfel, Swaney a ţintit concursurile unde s-au prezentat mereu mai puţin de 30 de sportive la start, acumulând astfel puncte, deşi a terminat mereu ultima.

“Această situaţie a fost cauzată mai ales de sistemul de calificare şi de faptul ca sunt atât de puţine sportive. Este adevărat că nu am văzut-o pe Elizabeth în acţiune anul trecut şi că ne-am dat seama la ce nivel este abia la Pyeongchang. Precizăm că şi-a finanţat singură pregătirile şi concursurile de calificare”, a transmis Federaţia de Schi de la Budapesta

Leave A Comment

Continut Sponsorizat

Se încarcă...