facebook
Actualitate International

Ungaria votează! Încă un stat membru UE își decide soarta. Viktor Orban: “Uniunea Europeană nu este la Bruxelles.”

orban-unguri

Ungaria votează, Vecinii își decid soarta astăzi, deși nu este greu de ghicit nici in cazul lor, ca și în cazul rușilor, cine va fi câștigătorul. Premierul naţionalist de dreapta Viktor Orban a promis că va lupta pentru Ungaria, duminică, după ce a votat la alegerile parlamentare, la care partidul său, Fidesz, este favorit, relatează Reuters.

Vaticanul se RĂSCOALĂ împotriva războiului din Siria: “Nu există nimic, nimic, care să justifice folosirea unor … “

“Acum voi merge să mobilizez votanţii… Le cer tuturor să ia parte la alegeri”, a spus Viktor Orban după ce a votat la Budapesta.

Întrebat de jurnalişti dacă luptă împotriva Uniunii Europene, Orban a răspuns: “Uniunea Europeană nu este la Bruxelles. Uniunea Europeană este la Berlin, la Budapesta, la Praga şi la Bucureşti”.

Orban a precizat că va apăra interesele Ungariei şi că ţara sa este un membru loial al organizaţiilor internaţionale. “Ne iubim ţara şi luptăm pentru ţara noastră”

Potrivit MTI, până la ora 11.00, prezenţa la vot a fost de 29,93 la sută, mai mare decât la precedentele două alegeri. În 2010, prezenţa până la ora 11.00 a fost de 24,78 la sută, iar în 2014 de 23,23 la sută.

Viktor Orban, care în campanie s-a arătat ca un salvator al culturii creştine împotriva migraţiei musulmanilor în Europa, este favorit pentru un al treilea mandat în alegerile parlamentare de duminică, după ce a înregistrat două victorii răsunătoare în 2010 şi 2014.

Conform sondajelor de opinie, Fidesz – partidul premierului Viktor Orban – are şanse să obţină cel mult o majoritate simplă, rezultat susţinut şi de poziţia fruntaşă pe care o deţine Fidesz în sondaje.

Există însă şi posibilitatea ca opoziţia să devanseze Fidesz şi să-l facă să piardă majoritatea, creând o situaţie fără precedent de parlament suspendat.

Urare de Paști, mai minunat decât sărbătoarea este mesajul

Cel mai puternic partid de opoziţie este formaţiunea naţionalistă radicală Jobbik, care a avut o campanie axată pe lupta anticorupţie şi pe mărirea salariilor pentru ca sute de mii de unguri care au părăsit ţara să fie tentaţi să revină.

Liderul Jobbik, Gabor Varna, a votat la Gyongyos. “Toată lumea ar trebui să meargă la vot pentru că aceste alegeri hotărăsc soarta Ungariei nu doar pentru patru ani, ci pentru cel puţin două generaţii. Emigraţia poate sau nu să definească Ungaria, dar aş prefera să nu o facă”, a afirmat el.

Votanţii maghiari aleg duminică 199 de membri în Parlament, într-o singură rundă de alegeri.

La alegeri sunt aşteptaţi la urne 7,9 milioane de cetăţeni, care vor decide numele celor 199 de membri ai Parlamentului unicameral de la Budapesta pe baza unui sistem de vot mixt. Astfel, 106 de deputaţi vor fi aleşi prin vot uninominal în mod direct, iar ceilalţi vor fi desemnaţi pe baza votului pe liste.

Viktor Orban, în vârstă de 54 de ani, care şi-a început cariera ca activist liberal la sfârşitul anilor ’80, este liderul din Uniunea Europeană cu a doua cea mai lungă perioadă de guvernare, după Angela Merkel în Germania.

Formaţiunea sa politică, Fidesz, şi aliatul său social-democrat Partidul Popular Creştin Democrat (KDNP) au câştigat mai bine de două treimi din parlament la ultimele două alegeri, din 2010 şi 2014.

Leave A Comment

Continut Sponsorizat

Se încarcă...