facebook
Actualitate International Social

Vaticanul se RĂSCOALĂ împotriva războiului din Siria: “Nu există nimic, nimic, care să justifice folosirea unor … “

Vaticanul  a condamnat, duminică, atacul chimic din Siria, care s-a soldat cu cel puţin 70 de morţi în rândul civililor, el spunând că nu există nimic care să justifice folosirea unor astfel de instrumente de exterminare împotriva oamenilor, potrivit NEWS.RO.

Urare de Paști, mai minunat decât sărbătoarea este mesajul

Papa Francisc le-a spus celor prezenţi în Piaţa Sfântul Petru că vestea teribilă a venit din Siria, unde şi-au pierdut viaţa zeci de persoane, dintre care multe femei şi copii, existând informaţii că ar fi fost folosite arme chimice.

“Să ne rugăm pentru toţi cei decedaţi, pentru răniţi, pentru familiile care suferă”, a afirmat Papa Francisc, la finalul slujbei oficiate duminică.

El a mai spus că nu există nimic care să justifice folosirea unor astfel de instrumente de exterminare împotriva oamenilor: “Nu există război bun sau război rău. Nu există nimic, nimic, care să justifice folosirea unor astfel de instrumente de exterminare împotriva oamenilor şi a populaţiei neînarmate”.

Liviu Pleșoianu, replică dură pentru Florian Coldea : “E mai greu să devii «stăpânul lumii»”

SUA au denunţat, duminică, un posibil atac chimic al forţelor siriene în Ghouta de Est, unde raidurile regimului s-au soldat cu 70 de morţi în rândurile civililor, vineri şi sâmbătă.

“Aceste informaţii, dacă vor fi confirmate, sunt ceva îngrozitor şi necesită un răspuns imediat al comunităţii internaţionale”, a declarat Heather Nauert, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat american.

Informaţiile au fost negate de Rusia. “Negăm ferm această informaţie. Noi suntem pregătiţi ca după eliberarea oraşului Douma să trimitem imediat specialişti ruşi în domeniul apărării nucleare, chimice şi biologice pentru a strânge date care vor confirma că aceste acuzaţii sunt fabricate”, a declarat generalul Iuri Evtuşenko, şeful Centrului rus de reconciliere a beligeranţilor în războiul din Siria.

Leave A Comment

Continut Sponsorizat

Se încarcă...