facebook
Actualitate Social

Veste teribilă pentru românii care au apelat la programul “Prima Casă”: “o să ne afecteze pe noi toți”

Veste proastă pentru românii care au apelat la programul “Prima Casă”, indicele Robor la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut la 2,28%, cel mai mare nivel din 24 octombrie 2014, potrivit datelor publicate miercuri de Banca Naţională a României (BNR).

Contactat de PSNEWS.RO, avocatul Gheorghe Piperea a subliniat efectele devastatoare pe care le-ar putea avea avansul ROBOR pentru românii care au apelat la creditul prin ”Prima Casă”. Concret: Piperea a subliniat faptul că, cu fiecare punct în plus care se adaugă la ROBOR, rata se mai mărește cu încă 100, 150 de lei, poate chiar 200 de lei.

Lucrurile sunt cât se poate de simple: dacă anul trecut pe vremea aceasta începuseră domnii din BNR sau șeful Consiliului Fiscal să vorbească despre faptul că dobânzile la credite pe piața inter-bancară sunt prea mici, iată că acum – începând din septembrie 2017 și până în prezent – practic s-a triplat această dobândă inter-bancară. Al doilea lucru extrem de important este că nu se oprește aici pentru că acești oameni au spus că trebuie să ne așteptăm la un ROBOR de 4 – 5%, deci 2,42% cât este acum, este doar începutul. Al treilea lucru extrem de important este că, pentru persoanele împrumutate care au venituri reduse, să zicem un salariu de 2.000 de lei, o rată de 1.000 de lei de anul trecut din septembrie, la ora actuală ese cam 1.350 de lei. Cu fiecare punct în plus care se adaugă la ROBOR, rata se mai mărește cu încă 100, 150 de lei, poate chiar 200 de lei. ROBOR-ul nu are cum să fie mai puțin decât rata inflației, asta este evident, s-a și văzut ce s-a întâmplat zilele trecute. Deci la un ROBOR de 5%, omul acela care are un salariu de 2.000 de lei s-ar putea să ajungă la o rată de 1.800 de lei. Iar cu 1.800 de lei deja nu mai ești supra-îndatorat, ești pur și simplu falit. Oamneii aceștia sunt cei care s-au împrumutat în Programul ”Prima Casă”, a declarat Gheorghe Piperea .

Mesaj sfâșietor: Speranțe distruse, copii implicați fără voia lor în politică

Totodată, Piperea a adăugat că cei care au apelat la Programul ”Prima Casă” ar trebui să se aștepte la foarte multe evacuări din casă în următoarea perioadă, iar această situație ”ne va afecta pe toți”.

Întâlnire de maximă importanță între Valentin Popa și reprezentanții studenților

Românii care au apelat la creditul prin ”Prima Casă” ar trebui să se aștepte la foarte multe evacuări din casă, situații care o să ne afecteze pe noi toți. Jumătate din creditul luat de fiecare persoană care a beneficiat de acest ajutor de stat – care nu este pentru el, este pentru dezvoltatorul imobiliar și pentru bancă – este suportat de statul român în baza unei garanții guvernamentale, ceea ce înseamnă că este suportat de noi toți“.

 

 

Leave A Comment

Continut Sponsorizat

Se încarcă...