facebook
Actualitate Mozaic

VIDEO! Cum pronunță Viorica Dăncilă cuvântul „imunoglobulină”

Viorica Dăncilă a vorbit miercuri în şedinţa de Guvern  despre criza de imunoglobulină, însă a avut dificultăţi în a pronunţa termenul medical, reușind de nu mai puțin de 6 ori să pronunțe “imunoglobină” sau “imunoglobilă”. 

VEZI MAI JOS ATACUL OPOZIȚIEI

 

„O altă problemă la care doresc să mă refer este declanșarea mecanismului european de protecție civilă, și mă refer la imunoglobină. Zilele trecute am dat acceptul doamnei ministru al Sănătății, doamna Sorina Pintea, pentru declanșarea mecanismului european de protecție civilă, din cauza lipsei de imunoglobină din spitale.

Impactul asupra vieții pacienților diagnosticați cu imunodeficiențe primare, boli autoimune, boli neurologice, ar fi foarte mare. Astfel, situația din ultimul an în care s-a înregistrat o lipsă acută de pe piață a imunoglobinei va fi finalizată în sfârșit.

Cred că este o soluție pe care putem să o rezolvăm pe termen scurt, în ceea ce privește acest aspect . Demersurile pentru achiziționarea imunoglobinei vor fi realizate de acum de către compania națională Unifarm SA, care va acoperi de asemenea și costurile aferente.

Vă reamintesc că discontinuitățile în aprovizionarea cu imunoglobină au fost generate de retragerea de pe piață a producătorilor care asigurau 80 la sută din necesar, iar în ciuda eforturilor depuse de ministerul Sănătății în 2017, inclusiv eliminarea taxei claw-back, criza de imunoglobină a continuat”.

ATACATĂ DE OPOZIȚIE

Deputatul liberal Ovidiu Raețchi i-a contorizat toate gafele și i-a solicitat lui Liviu Dragnea să îi impună premierului lecții de citire, gramatică și cultură generală.

“Pentru a nu ne mai expune copiii unor repere intelectuale falimentare şi pentru a nu mai leza la nesfârșit demnitatea şi imaginea Românei prin reprezentanți ridicoli, îi cer public domnului Dragnea, cu toată seriozitatea, în numele unui interes general care depășește micile mize politice:

a. Să îi impună premierului României, doamna Viorica Vasilică Dăncilă, lecții de citire, gramatică şi cultura generală cu profesori specializați (în ritm intensiv – în mod ideal);
b. Să limiteze, pe cât de sever se poate, aparițiile publice ale doamnei Dăncilă, care sunt un dezastru pentru limba romană şi cultura publică: “al doilea precedent”, “autiştii care dezinformează”, “Iran în UE”, “imunoglobină/imunoglobilă” sunt momente de rușine absolută pentru Guvern ca instituție”.

Traian Băsescu, intervenție de ultimă oră: ” Dragnea se perpeleşte, şi nu poate dormi de grija…”

“Niciodată, totuși, în ultimele decenii, nu am avut un asemenea model catastrofal la Palatul Victoria – şi avem datoria să ferim cât mai mult generațiile tinere de astfel de repere stingheritoare”a scris deputatul PNL pe pagina sa de Facebook.

Contre MAXIME între Tudorel și Iohannis: “procurorii nu …”

Leave A Comment

Continut Sponsorizat

Se încarcă...