facebook
Actualitate

Viorica Dăncilă a devenit membru într-o organizație internațională dedicată femeilor

Premierul Viorica Dăncilă a devenit membru al Consiliului Femeilor Lideri Mondiali, singura organizație din lume dedicată femeilor șefi de stat sau de guvern.

Consiliul Femeilor Lideri Mondiali este o organizație ce reunește foști și actuali lideri femei, fiind înființată în 1996 de Vigdis Finnbogadóttir, președintele Islandei (1980-1996), de Mary Robinson, prima femeie din lume aleasă președinte în mod democratic (președintele Irlandei în perioada 1990-1997) și Laura Liswood, secretar general, se arată pe site-ul Caleaeuropeana.ro.

 Codrin Ștefănescu: “PSD-ul nu îți iartă două lucruri”

Aceasta este singura organizație din lume dedicată femeilor șefi de stat și de guverne. Președintele Dalia Grybauskaite din Lituania este președinta Consiliului. Începând cu ianuarie 2018, Consiliul este alcătuit din 69 de lideri mondiali, respectați și îndeplinite. Consiliul este găzduit de Fundația ONU, la Washington DC, SUA.

Printre membri se numără nume importante precum: Madeline Albright, prima femeie secretar de stat al SUA (1997-2001) în timpul administraţiei Bill Clinton, președintele Croației Kolinda Grabar-Kitarović, Angela Merkel, cancelarul Germaniei din 2005, premierul britanic Theresa May.

News! IMPORTANT membru PSD a anunțat că va candida pentru o functie la Congres

Leave A Comment

Continut Sponsorizat

Se încarcă...