facebook
Actualitate Social

Ziua decisivă! Călin Popescu Tăriceanu afectat până la lacrimi: DNA a solicitat …

Astăzi este ziua mult așteptată pentru procuropii DNA, dar nu și pentru Președintele Senatului României, Călin Popesu Tăriceanu, căruia îi vor tremura picioarele, iar transpirația îi va urge ca la un cal pus la jug. Politicienii au imunitate, iar asta este un lucru ce poate împiedica unele anchete.

Ziua în care se vor întâlni dușmanii neamului: Dragnea vs Iohannis vs Tăriceanu vs restul

Astăzi a venit ziua în care Călin Popescu Tăriceanu (Tări’ pentru prieteni) va tree prin votul care va decide dacă procurorii irecției Naționale Anticorupțit vor începe urmărirea penală pe capul acestuia. Senatorii din comisia juridică vor vota, în ședința programată la ora 10.00, asupra solicitării DNA de începere a urmăririi penale împotriva președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, acuzat de luare de mită într-un dosar care vizează fapte din timpul mandatului său de premier. 

Călin Popescu Tăriceanu a fost audiat, marțea trecută, în Comisia juridică a Senatului, presa neavând acces la ședință. La finalul audierii, președintele Senatului a susținut că demersul procurorilor DNA în cazul său are scopul de a îl intimida în lupta pe care a început-o pentru semnalarea abuzurilor comise în România. Liderul ALDE s-a întrebat retoric dacă nu ar fi mai bine ca România să fie condusă de “procurori vânjoși împreună cu ofițeri cu ochi albaștri”.

Fiind vorba despre fapte comise în timpul mandatului de premier, procurorii nu pot începe urmărirea penală fără aprobarea Camerei din care face parte Tăriceanu.

Custodele Coroanei, mesaj emoționant la împlinirea unui secol de la încheierea Primului Război Mondial
DNA a solicitat Senatului începerii urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu, acesta fiind acuzat de luare de mită. Concret, Tăriceanu ar fi primit aproape 800.000 de dolari de la reprezentanţii unei companii austriece pentru a încheia mai multe acte adiţionale la un contract comercial, banii fiind folosiţi pentru campania electorală.

Firma la care fac referire procurorii este Fujitsu Siemens Computers, cea de al cărui nume a fost legat şi dosarul Microsoft, în care au fost implicaţi mai mulţi demnitari români.

După votul comisiei, raportul asupra solicitării DNA va intra în plenul Senatului. În condițiile în care PSD și ALDE dețin majoritatea, este de așteptat ca solicitarea DNA să fie respinsă. 

Leave A Comment

Continut Sponsorizat

Se încarcă...